Fiatal és zabolázatlan gordonkaművész – ma este a Müpában!

/ 2017.05.05., péntek 12:54 /

Marie-Elisabeth Hecker gordonkaművész közreműködésével zárja öt előadásból álló fővárosi bérletsorozatát a Pannon Filharmonikusok zenekara május 5-én, pénteken. A fiatal szólista Edward Elgar utolsó nagyszabású alkotását, az 1919-ben komponált csellóversenyt adja elő. A koncertet Vass András, a PFZ karmestere dirigálja.

A Pannon Filharmonikusok a 2016/2017-es évadban a nemzetközi zenei élet hangszeres olimpiáinak győzteseit invitálta Pécsre és a Müpa színpadára. A zenekar a sorozat zárásaképp a fiatal és zabolázatlan gordonkaművésszel, Marie-Elisabeth Heckerrel lép fel, aki Edward Elgar utolsó nagyszabású művét adja elő. „Elgar concertója volt az egyik első csellóverseny, amit még gyerekkoromból ismerek. Számomra ez volt az első jelentős érzelmi zenei élmény, amely mély nyomokat hagyott a játékomban. Még ma is nagyon tetszik, és minden alkalommal fizikai kihívást jelent teljes odaadással eljátszani” – mondta a darabbal kapcsolatban a művésznő.

Marie-Elisabeth Hecker nemzedékének egyik legkeresettebb szólistája és kamaramuzsikusa, aki a világ legkiemelkedőbb koncerttermeiben és zenekaraival lépett már fel. Rendszeresen utazik Magyarországra, de most lép fel először. „Sajnálatos módon eddig még nem volt alkalmam Magyarországon koncertet adni. Tanítottam egy keresztény nyári iskolában Sárospatakon és Tokajon több alkalommal, ezeket a napokat nagyon élveztem. Nagyszerű volt a hangulat a rengeteg motivált diákkal. Emiatt minden évben egy-két hetet Magyarországon töltök” – mondta. A Müpába németországi fellépései után érkezik.

Az estet Beethoven egyetlen operájának nyitánya és Rahmanyinov monumentális szimfóniája keretezi. További információk a ma esti koncertről itt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.