valasz.hu/kultura/belso-terek-csendje-22575/?orderby=csokkeno&numPerpage=20&hozzaszolas_oldal=1

http://valasz.hu/kultura/belso-terek-csendje-22575/?orderby=csokkeno&numPerpage=20&hozzaszolas_oldal=1

Gombold újra! - Idén már hat ország divattervezői versengenek

/ 2015.03.24., kedd 16:02 /

Tovább bővül a Gombold újra! Közép-Európa tehetségkutató pályázóinak köre: idén a visegrádi négyek országain túl Szerbia és Horvátország divattervezői is indulhatnak a versenyen.

A Design Terminál immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázatot azzal a céllal, hogy a régió feltörekvő tervezői a nemzetközi divatipar, a nemzetközi sajtó látóterébe kerüljenek és a visegrádi országok közötti együttműködést folyamatosan épüljön ezen a területen is.

Ács Zoltán a Design Terminál  inkubátor programjának vezetője a keddi beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a 2015-ös év újdonsága, hogy a visegrádi négyek országai - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - mellett, idén Szerbiával és Horvátországgal bővül a résztvevő országok száma.

A 2015-ös Gombold újra! pályázat témája továbbra is egymás megismerése: jellegzetesen közép-európai ihletésű pályamunkákkal lehet nevezni, de senki sem meríthet saját országának kultúrájából – árulta el Ács, aki azt is hozzátette, hogy ma már a Central European Fashion Days, –ahol a Gombold újra! döntője is zajlik, – Berlin és Moszkva között a legfontosabb divathét a régióban.

A tavalyi évhez hasonlóan a szervezők most is Öltözék- illetve Kiegészítő kategóriában várják a jelentkezéseket, amelynek elbírálásáról a részvevő országok delegáltjaiból álló hatfős nemzetközi zsűri dönt.

„A Czech Fashion Council partnerségének oka, hogy értékeljük és elismerjük a résztvevő országok egyediségét és a közöttünk létrejövő dialógus fontosságát. Ezen felül a Central European Fashion Days egy fontos és remek csatorna a régiós divatipar megismerésére.” – mondta Olo Křížová, a Czech Fashion Council vezetője, a Gombold újra! Közép-Európa cseh zsűritagja.

A verseny győztesei, a legjobb öltözék valamint a legjobb kiegészítő kategóriában: 10 -10 000 euró értékű „CEFD Visegrád Award” vállalkozásösztönzőt kapnak, amely nem konkrét pénzösszeg, hanem a vállalkozások fejlesztésére – brand építés, tanulmányutak finanszírozása stb. – fordítható segítség. A legjobb magyar tervező pedig  a Design Terminál szintén 10 ezer euró értékű díját kapja, valamint automatikusan bekerül az intézmény mentorprogramjába.

A Gombold újra! Közép-Európa pályázatra március 24-től május 31-ig lehet pályázni, az első tervzsűrizés június 11-12 lesz, a végső zsűrizés pedig augusztus 27-28-án.

A döntő az október 8-10 között zajló Central European Fashion Days keretén belül valósul meg, a hazai és a közép-európai régió tervezőinek nagyszabású divatbemutatói mellett.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.