felsooktatasirangsor.hu/kultura/mit-tud-az-l-simon-altal-megmentett-kastely-119672

http://felsooktatasirangsor.hu/kultura/mit-tud-az-l-simon-altal-megmentett-kastely-119672

Gourmet fesztivál: gombóc, kaviár és pezsgő

/ 2018.04.27., péntek 17:10 /

A pünkösdi hétvégén ismét a Millenárison mutatják be Magyarország legjobb éttermeit, cukrászdáit, borászatait.

Az idei téma a gombóc, valamint a kaviár és a pezsgő, a fesztivál nemzetközi főszereplője pedig Heinz Reitbauer. A világ 10. legjobb éttermeként számon tartott, két Michelin-csillagos bécsi Steirereck tulajdonos-séfjével a Magyar Konyha legfrissebb számában olvashatnak interjút. Május 17 és 20. között az OTP Bank Gourmet Fesztiválon rajta kívül itt lesz számos neves külföldi konyhafőnök, köztük Kamilla Seidler, Latin-Amerika legjobb női séfje, vagy a török Maksut Askar, akik a színpadi program mellett exkluzív vacsorákat is adnak.

Fotó: Major Kata

A fentieken túl öt vidéki (az encsi Anyukám mondta, a Pesti István vezette tatai Platán, a soproni Erhardt, az egri Macok és a pannonhalmi Viator), valamint öt budapesti étterem (a Baraka, a Csalogány 26, a Mák, a Rosenstein és a St. Andrea Wine & Gourmet Bar) különleges közös menüvel készül. A workshopokon többek között Sárközi Ákostól, a Michelin-csillagos Borkonyha séfjétől, vagy Jahni Lászlótól, a balatonszemesi Kistücsök konyhafőnökétől lehet tanulni. A Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Heinz Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, találkozhatnak Anatólia és a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatják, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is.

A mára országos hírűvé vált Poroszlói Rétesház tulajdonosai megmutatják, hogyan készül az igazi rétes, Bicsár Attila a magyar vidék gasztronómiájáról mesél, és persze főz is – ő a fővárosból vidékre, a villányi Sauska Pincészet éttermébe tette át székhelyét. Végül a júniusi megmérettetés előtt még találkozhatunk Pohner Ádámmal, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen. Érdemes családostul kilátogatni, lesznek ugyanis gyerekprogramok is.

A gombóc lesz idén az egyik főszereplő

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.