valasz.hu/kultura/anyaszult-meztelenre-vetkozott-aztan-visszavette-a-diszes-puspoki-ruhat-118963

http://valasz.hu/kultura/anyaszult-meztelenre-vetkozott-aztan-visszavette-a-diszes-puspoki-ruhat-118963

Hallgasson Arany-verseket Csuja Imrétől, Cseke Pétertől és másoktól!

/ 2018.03.09., péntek 08:45 /

Habár március 2-án hivatalosan is véget ért az Arany-emlékév, az ország úgy belejött a megemlékezésbe és az ünneplésbe, hogy a lendületet nem lehet egyik pillanatról a másikra leállítani. Ez a lendület vitte a Magyar Művészet Akadémiát is arra, hogy hangfelvételre rögzítse a költő válogatott verseit és leveleit, melyeket mától folyamatosan töltenek fel a hallgatniaranyt.hu oldalra.

„Ebben a titoktalanított korban Arany János minden egyes sora mögött rengeteg titok van – az én saját titkaim is jelen vannak bennük” – így vall például Trill Zsolt színművész Arany Jánoshoz fűződő kapcsolatáról. Trill Zsolt gondolatai a videógalériában érhetők el a folyton alakuló, bővülő honlapon, ahol már meghallgatható például a Tengeri-hántás Császár Angéla, a Családi kör Csuja Imre, a Mátyás anyja pedig Kubik Anna tolmácsolásában.

A hangzó szöveggyűjtemény mindösszesen 130 verset és hetven levelet foglal majd magába, ha elkészül, keresztmetszetét adva a költő életének és művészetének.

A projektet kezdeményező Magyar Művészeti Akadémia olyan irodalomtörténészeket kért fel a szerkesztői és szakértői feladatokra, akik évtizedek óta gondozzák a költő szellemi hagyatékát: Szörényi Lászlót, az MTA Irodalomtudományi Intézetének volt igazgatóját, az MMA levelező tagját, Korompay H. Jánost, az Arany-életmű kritikai kiadásának sajtó alá rendezőjét és Kulin Ferencet, a Magyar Remekírók sorozatban megjelent, XIX. századi magyar lírát bemutató antológia szerkesztőjét.

A hangfelvételek rögzítésénél az Arany által megtervezett prozódiához, és nem a korhű helyesíráshoz igazodtak. A tervek szerint a hallgatniaranyt.hu után, évfordulóktól függetlenül is felépítik a magyar költők honlapjait.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.