Hartai Petra: „Két lábbal állok a világban”

/ 2018.04.06., péntek 16:00 /
Hartai Petra: „Két lábbal állok a világban”

Oltári csaj a képernyőn, Csehov-hősnő a színpadon. Hartai Petra egy év alatt kapta meg a legígéretesebb pályakezdő és a legjobb női alakítás díját. A szombathelyi Weöres Sándor Színház művésze arról is beszél, hogyan élték meg a Jordán Tamás igazgatói székére kiírt pályázat körüli mizériát. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

„Borzasztó volt. Nagy megpróbáltatásokon ment keresztül a társulat. Az eredményhirdetés pont az Ivanov főpróbája alatt volt – nem hittük el, hogy ez megtörténhet, hogy elveszíthetjük az igazgatónkat” – meséli Hartai Petra arról, hogyan élték meg tavaly a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói székére kiírt pályázatot. Jordán Tamás mandátumát végül meghosszabbították, de a színésznőben mindez rossz emlékeket idézett.

„Már kétszer megtapasztaltam az életemben, hogy nem számítanak az értékek: valaki jön és elsöpri őket. Kaposváron kirúgták a tanáraimat, Kocsis Pált, az osztályfőnökömet, akinek szintén nagyon sokat köszönhetek, az utolsó évben veszítettük el. Nem embereket látnak, és félelmetes, mennyire ki van szolgáltatva szinte mindenki. Nehéz téma, nehezen is birkózunk meg vele, de csak azt tudom mondani, hogy csinálni kell, továbbmenni és harcolni. Dolgozni kell, hogy maradandót tudjunk alkotni, és akkor az ember lelki békéje időszakosan helyre tud állni.”

 

 

 

 

A teljes interjú elolvasható a Heti Válasz április 5-i számában, amely elektronikus formában a Digitalstandon  keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.