valasz.hu/kultura/anyaszult-meztelenre-vetkozott-aztan-visszavette-a-diszes-puspoki-ruhat-118963

http://valasz.hu/kultura/anyaszult-meztelenre-vetkozott-aztan-visszavette-a-diszes-puspoki-ruhat-118963

Héttorony Fesztivál – ahol összeér az ég és a föld

/ 2016.11.04., péntek 17:21 /

A Makovecz Imre születésnapjához kötődő Héttorony Fesztivál idén is a Makovecz-épületekben vonultat fel hazai nép- és világzenei csúcsteljesítményeket.

Makovecz Imre lenyűgöző tereiben, ahol az ég a földdel összenő, különleges élményt nyújtanak a koncertek. Mindemellett az építész szellemiségét idéző és annak hatásait bemutató kiállítások és szakmai beszélgetések várják a közönséget november 4. és 20. között határon innen és túl tizenegy épületben.

A nyitó napon Budakalászon egy zenés-táncos előadás kerül színpadra a magyarországi németek és bukovinai székelyek emlékezetére. A szlovéniai Lendván a magyar világzene fenegyerekei, a Cimbaliband és az Első Pesti Rackák várják az érdeklődőket. Sárospatakon a Makovecz-grafikák ezúttal az épület falain jelennek meg fényfestészet formájában, mellé bort kóstolgatva jazzt hallgathatnak a látogatók. Kakasdon Török Tilla és zenekara, valamint Szlama László különleges közös produkciójától zeng majd a faluház, a Vidák família ősi motívumait kísérve. Kakasdon lép fel a Vujicsics Együttes is: a koncertről és a zenekarról Borbély Mihállyal beszélgettünk a Heti Válaszban.

Lajkó Félix és zenekara

Kolozsvárott az énekhangé lesz a főszerep: a Szabó Dénes vezette Pro Musica Leánykar mellett a szerbiai ikerpár, a Braca Teofilovici koncertje szól a híres Törökvágási Református Templomban. A százhalombattai állomáson pedig összegyűlnek a magyar folk legjobb énekesnői, és a lányok dicséretét a két kultikus zenei társulás, az Etnofon és Lajkó Félix zenekara irányításával dalolják el a Szent István Templom impozáns terében.

Új helyszínekként a Héttorony Fesztivál Zalaegerszegen és a vajdasági Topolyán is birtokba veszi a helyi épületeket. A makói Hagymaházban Dresch Mihály vonós triója után a Muzsikás Együttes invitál különleges zenei élményre: Alexander Balanescuval, a világhírű hegedűssel játszanak majd. A két utolsó budapesti program a fővárosiaknak nyújt igazi csemegét. A Fonóban megtartott egész napos konferenciát este a Makám lemezbemutató koncertje zárja, a Vigadóban megrendezett gálaműsoron pedig a két Szokolay Balázs (Szokolay Balázs zongoraművész és a népi fúvós hangszereken játszó Szokolay Dongó Balázs) Makovecz Imre és Bartók Béla tiszteletére készült műsorával zárul az idei fesztivál.

A programokról bővebben itt olvashat. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.