Hogy került japánként magyar táncegyüttesbe? – „Böske hívott”

/ 2018.02.02., péntek 10:45 /
Hogy került japánként magyar táncegyüttesbe? – „Böske hívott”

Fél éven át ünnepli megalakulásnak 25. évfordulóját a Csillagszemű Táncegyüttes. A budai MOMKultban tartották a jubileumi év nyitányát, a műsort Timár Böske rendezte, és fellépett az immár 18 éve tag japán Suzuki Jin is. Páros interjúnk a friss Heti Válaszban.

Huszonöt éves a Csillagszemű Táncegyüttes, amelynek ma már mintegy ezer tagja van, és 22 helyszínen oktatják a gyerekeket magyar néptáncra, köztük négy angliai városban. A Csillagszemű legtehetségesebb, legelhivatottabb táncosaiból alakult meg a Timár Együttes, amely január 29-én, a MOM Kulturális Központban tartott előadásával nyitotta meg a jubileumi évadot. Célkitűzésük, hogy Timár Sándor Kossuth-díjas koreográfus és néptáncművész teljes életművét feldolgozzák és bemutassák.

A Csillagszemű és a Timár Együttes tagja Suzuki Jin is, aki 18 évvel ezelőtt, frissen végzett matematikusként csupán ideiglenes tartózkodási engedéllyel, 1 évre érkezett Magyarországra magyar néptáncot tanulni. A japán fiatalember azóta letelepedett Magyarországon, megnősült, és három gyereke született. Mit keresett egy japán egyetemista a magyar néptáncban és hogyan, kinek adja át a táncos örökséget Timár Böske, a Csillagszemű Táncegyüttes ötletgazdája és megalapítója?

 

 

 

 

Válaszok a február 1-jei Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.