Így lett csoda az ózdi romhalmazból: a Digitális Erőműben jártunk

/ 2016.07.23., szombat 09:00 /
Így lett csoda az ózdi romhalmazból: a Digitális Erőműben jártunk

„Digitális erőmű” épült fel az ózdi kohászati művek romjain, benne filmtörténeti élményparkkal. Bar a magyar filmnek nem az illúziókeltés a fő erőssége, a kulturális innovációtól olyan sokat várnak, mint egykor az acélművektől. Riportunk a friss Heti Válaszban!

Egy ipari műemléket és egy műemlék jellegű létesítményt vett birtokba Ózdon a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (Manda), mintegy 7000 négyzetméteren. Az egyikben a Manda digitális archívumára épülő oktató-kutató bázis kapott helyet, a műemlék gyárcsarnokban pedig turistalátványosságnak szánt interaktív kiállítást rendeztek be.

Valamiért a nyakatekert Nemzeti Kulturális Térinformációs Rendszer, Szolgáltató és Tanácsadó Multifunkcionális Módszertani Központ, azaz Kulturális GPS elnevezést kapta, amit már-már lehetetlenség komolyan venni – valószínűleg mindenki csak Digitális Erőműként fogja emlegetni.

Amit Ózdon látunk, valóságos csoda, de vajon fenntartható-e a központ? Milyen meglepetéseke tartogat az odalátogatóknak? Milyen feladatai lesznek még a vezetésnek és az államnak, hogy az ügy tényleg sikertörténet legyen? A friss Heti Válaszban olvasható riportunkból minden kiderül. Kedvcsinálónak tekintsék meg a helyszínen készült fotóinkat!

Fotó: Fűrjes Viktória

 

Fotó: Fűrjes Viktória

Fotó: Fűrjes Viktória

Fotó: Fűrjes Viktória

Fotó: Fűrjes Viktória

Fotó: Fűrjes Viktória

Fotó: Fűrjes Viktória

Fotó: Fűrjes Viktória

Fotó: Fűrjes Viktória

 

Fotó: Fűrjes Viktória

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.