Ilyen karácsonyfát ritkán látni

/ 2017.12.01., péntek 18:00 /

Tizedik alkalommal öltözik ünneplőbe a Fő tér és a Szentlélek tér – mától ismét Advent Óbudán.

Az elmúlt évtizedben nem csupán az előző nemzedékek hagyományait őrizték meg Óbudán, hanem igyekeztek hozzátenni a XXI. századra jellemző újakat is. Igazi családias hangulatú rendezvénysorozatot honosítottak meg, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki jól érezheti magát. Minden évben bővül, színesedik a műsor és a vásár kínálata, s mára saját arculata lett, ami csak erre a rendezvényre jellemző.

Idén formabontó karácsonyfa áll majd a Szentlélek téren: a 16 méter magas fa a Hello Wood építménye, amely nemcsak az ünnepet teszi különlegessé, hanem sok rászoruló család otthonát is melegíti majd, a rendezvény után ugyanis a 40 tonnányi tűzifa a kerületi önkormányzat jóvoltából és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével hozzájuk kerül.

A fa alatt állatsimogató, körhinta, kézműves portékák, forralt bor, pecsenye és mézeskalács várja a látogatókat, hétvégente pedig benépesül a színpad.

Az ünnepélyes megnyitóra december 2-án, szombaton 17 órakor kerül sor, ahol Bús Balázs a kerület polgármestere mond köszöntőt, s ugyancsak ő avatja fel az ingyenes korcsolyapályát, amely február végéig lesz nyitva. (A tél örömeit a Csobánka téri korcsolyapályán is élvezhetik a gyerekek.) Most szombaton Petrás Mária és a Muzsikás koncertje után Csiki Gergely táncháza hívogat, majd a Besh o droM zenél. Ugyanilyen gazdag, ingyenes program vár a látogatókra minden hétvégén, neves fellépőkkel. A sort 23-án, szombaton a Kaláka Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című műsora zárja.

A programokról bővebben itt olvashat.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.