Ilyen karácsonyfát ritkán látni

/ 2017.12.01., péntek 18:00 /

Tizedik alkalommal öltözik ünneplőbe a Fő tér és a Szentlélek tér – mától ismét Advent Óbudán.

Az elmúlt évtizedben nem csupán az előző nemzedékek hagyományait őrizték meg Óbudán, hanem igyekeztek hozzátenni a XXI. századra jellemző újakat is. Igazi családias hangulatú rendezvénysorozatot honosítottak meg, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki jól érezheti magát. Minden évben bővül, színesedik a műsor és a vásár kínálata, s mára saját arculata lett, ami csak erre a rendezvényre jellemző.

Idén formabontó karácsonyfa áll majd a Szentlélek téren: a 16 méter magas fa a Hello Wood építménye, amely nemcsak az ünnepet teszi különlegessé, hanem sok rászoruló család otthonát is melegíti majd, a rendezvény után ugyanis a 40 tonnányi tűzifa a kerületi önkormányzat jóvoltából és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével hozzájuk kerül.

A fa alatt állatsimogató, körhinta, kézműves portékák, forralt bor, pecsenye és mézeskalács várja a látogatókat, hétvégente pedig benépesül a színpad.

Az ünnepélyes megnyitóra december 2-án, szombaton 17 órakor kerül sor, ahol Bús Balázs a kerület polgármestere mond köszöntőt, s ugyancsak ő avatja fel az ingyenes korcsolyapályát, amely február végéig lesz nyitva. (A tél örömeit a Csobánka téri korcsolyapályán is élvezhetik a gyerekek.) Most szombaton Petrás Mária és a Muzsikás koncertje után Csiki Gergely táncháza hívogat, majd a Besh o droM zenél. Ugyanilyen gazdag, ingyenes program vár a látogatókra minden hétvégén, neves fellépőkkel. A sort 23-án, szombaton a Kaláka Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című műsora zárja.

A programokról bővebben itt olvashat.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.