valasz.hu/kultura/szaloki-agi-bealltam-pekinasnak-128556

http://valasz.hu/kultura/szaloki-agi-bealltam-pekinasnak-128556

Ilyen karácsonyfát ritkán látni

/ 2017.12.01., péntek 18:00 /

Tizedik alkalommal öltözik ünneplőbe a Fő tér és a Szentlélek tér – mától ismét Advent Óbudán.

Az elmúlt évtizedben nem csupán az előző nemzedékek hagyományait őrizték meg Óbudán, hanem igyekeztek hozzátenni a XXI. századra jellemző újakat is. Igazi családias hangulatú rendezvénysorozatot honosítottak meg, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki jól érezheti magát. Minden évben bővül, színesedik a műsor és a vásár kínálata, s mára saját arculata lett, ami csak erre a rendezvényre jellemző.

Idén formabontó karácsonyfa áll majd a Szentlélek téren: a 16 méter magas fa a Hello Wood építménye, amely nemcsak az ünnepet teszi különlegessé, hanem sok rászoruló család otthonát is melegíti majd, a rendezvény után ugyanis a 40 tonnányi tűzifa a kerületi önkormányzat jóvoltából és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével hozzájuk kerül.

A fa alatt állatsimogató, körhinta, kézműves portékák, forralt bor, pecsenye és mézeskalács várja a látogatókat, hétvégente pedig benépesül a színpad.

Az ünnepélyes megnyitóra december 2-án, szombaton 17 órakor kerül sor, ahol Bús Balázs a kerület polgármestere mond köszöntőt, s ugyancsak ő avatja fel az ingyenes korcsolyapályát, amely február végéig lesz nyitva. (A tél örömeit a Csobánka téri korcsolyapályán is élvezhetik a gyerekek.) Most szombaton Petrás Mária és a Muzsikás koncertje után Csiki Gergely táncháza hívogat, majd a Besh o droM zenél. Ugyanilyen gazdag, ingyenes program vár a látogatókra minden hétvégén, neves fellépőkkel. A sort 23-án, szombaton a Kaláka Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című műsora zárja.

A programokról bővebben itt olvashat.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.