Ilyen karácsonyfát ritkán látni

/ 2017.12.01., péntek 18:00 /

Tizedik alkalommal öltözik ünneplőbe a Fő tér és a Szentlélek tér – mától ismét Advent Óbudán.

Az elmúlt évtizedben nem csupán az előző nemzedékek hagyományait őrizték meg Óbudán, hanem igyekeztek hozzátenni a XXI. századra jellemző újakat is. Igazi családias hangulatú rendezvénysorozatot honosítottak meg, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki jól érezheti magát. Minden évben bővül, színesedik a műsor és a vásár kínálata, s mára saját arculata lett, ami csak erre a rendezvényre jellemző.

Idén formabontó karácsonyfa áll majd a Szentlélek téren: a 16 méter magas fa a Hello Wood építménye, amely nemcsak az ünnepet teszi különlegessé, hanem sok rászoruló család otthonát is melegíti majd, a rendezvény után ugyanis a 40 tonnányi tűzifa a kerületi önkormányzat jóvoltából és a Máltai Szeretetszolgálat segítségével hozzájuk kerül.

A fa alatt állatsimogató, körhinta, kézműves portékák, forralt bor, pecsenye és mézeskalács várja a látogatókat, hétvégente pedig benépesül a színpad.

Az ünnepélyes megnyitóra december 2-án, szombaton 17 órakor kerül sor, ahol Bús Balázs a kerület polgármestere mond köszöntőt, s ugyancsak ő avatja fel az ingyenes korcsolyapályát, amely február végéig lesz nyitva. (A tél örömeit a Csobánka téri korcsolyapályán is élvezhetik a gyerekek.) Most szombaton Petrás Mária és a Muzsikás koncertje után Csiki Gergely táncháza hívogat, majd a Besh o droM zenél. Ugyanilyen gazdag, ingyenes program vár a látogatókra minden hétvégén, neves fellépőkkel. A sort 23-án, szombaton a Kaláka Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című műsora zárja.

A programokról bővebben itt olvashat.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.

Hogy lesz CSOK-ból nyaraló?

Némi kompromisszum vállalásával üdülőnek is kiváló ingatlanok vásárolhatók vagy építhetők a családi otthonteremtési kedvezmény millióból. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.