heti-valasz.hu/kultura/palinkas-jozsef-remelem-hazahivtam-egy-ket-uj-szent-gyorgyit-73818

http://heti-valasz.hu/kultura/palinkas-jozsef-remelem-hazahivtam-egy-ket-uj-szent-gyorgyit-73818

Ilyen még nem volt!

/ 2016.08.26., péntek 17:25 /

Megjelent egy különleges DVD, amelynek a bemutatóját együtt tartják a népszerű óbudai Kobuci kert szezonzáró táncházával szeptember 1-jén. Figyelem, népzenei karaoke!

A Felsütött a nap az égre címmel megjelent dupla DVD bemutató koncertjén a Fő téren lévő Zichy-kastély udvarán fellép Berta Alexandra, Bognár Szilvia, Kubinyi Júlia, Tintér Gabriella, Agócs Gergely, Dóra Áron és Hetényi Milán, valamint a Berka, a Tallabille és a Hungarian FolkEmbassy – Magyar Népzenei Nagykövetség tagjai. A koncert különlegessége, hogy 19 óra 30-tól 22 óráig közösen énekelnek el a közönséggel harminc dalt.

 

A Hungairan FolkEmbassy tagjai és barátaik a DVD-n több mint hét órában a Kárpát-medence kilenc tájegységének 150 népdalát adják elő Rosonczy-Kovács Mihály azonos című népdaloskönyve alapján karaoke kezelőfelülettel, hogy bármikor énekelhessünk zenekari kísérettel.

Az először 2012-ben  megjelent könyvet hamarosan negyedszer adja ki a Magyar Napló Kiadó. A Gryllus Kiadó, a Hagyományok Háza és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet jóvoltából megszületett a hangzóanyag pedig a legjobb magyar népdalénekesek közreműködésével készült. A dalok úgy lettek rögzítve, hogy a nyelvválasztó gomb segítségével elnémítható az énekes, így zenekari kíséretre énekelhetünk, miközben a dalok szövege folyamatosan olvasható.

A DVD-n is szereplő Sebestyén Márta így ajánlja a felvételt: „Sütő András Kórémuzsika című novellájában olvastam: »Otthon, amidőn valamelyikünk hosszú és magányos útra indult, öregjeink azt kérdezték: Jól felöltöztél-e? Botod van-e? Hát éneket viszel-e magaddal?...« Bizony, nagy szükségünk van az énekre, ehhez nyújt segítséget ez a nagyszerű válogatás, élve a korszerű technika adta lehetőségekkel is. Barátaim, dalra fel!”

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.