Indul a Fonó Szalon

/ 2014.02.12., szerda 13:09 /

A Fonóban február 15-től március 1-ig tartó minifesztiválon a koncerteket összekötik más élvezetekkel is: lesz kiállítás, borkóstoló, a szalonbeszélgetéseken pedig egy-egy témát járnak körül a kulturális élet képviselői.

Szentség és teremtés a művészetben címmel nyílik meg a Fonó Szalon február 15-én, szombaton. Az estet Kathy-Horváth Lajos világhírű hegedűművész és zeneszerző, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja nyitja meg. Egyidejűleg megnyílik Vancsó Zoltán fotográfus kiállítása is, amely a sorozat végéig megtekinthető. Vendég: Pannonhalma.  Kathy Horváth hegedűimprovizációja után Juhász Anna beszélget Varga Mátyás szerzetes-költővel, a Pannonhalmi Arcus Temporum Művészeti Fesztivál vezetőjével. Az este folyamán zenél még a Juhász Gábor-Lukács Miklós-Szalai Péter trió, a Louisiana Double pedig Lackfi János Magányos Apák Éneke című művét adja elő. A programokat pannonhalmi bormustra kíséri.

Idén először megnyílik a Fonó Pódium is (február 21.), amelynek előadásai az év folyamán irodalmi, kamaraszínházi és táncelőadásokkal folytatódnak minden hónap harmadik péntekén. Első alkalommal a magyar szerelmi költészet gyöngyszemei kelnek új életre Szemerédi Bernadett előadásában, melyet a Misztrál együttes koncertje követ. A borkóstolót ezúttal a Ruppert Pincészet biztosítja.

A Szalon kiemelt hétvégéje a Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonja (február 22-23.), melyen hazai mesterek mutatják be hangszereiket: remekműveket hallhatunk és hegedűk titkai nyílnak meg előttünk. A Mandel Róbert vezette Magyar Reneszánsz Együttes koncertje után Baráti Kristóf és Farkas Gábor muzsikál. A borokról a Kézműves Borok Háza, illetve Szentesi József Pincészete gondoskodik.

A Fonó Szalon záróestje március 1-én a világzenéről szóló beszélgetéssel indul. A nagyteremben bemutatkozik Lukács Miklós triójának Cimbiózis című új lemeze, s az est a néptáncosok báljával zárul: muzsikál a FolkEmbassy. Soós András Junior Prima díjas prímás régi brácsásával, a sárvári Orsós Tamással állt újra össze. Mellettük Hegedűs Luca cimbalomjátéka határozza meg a FolkEmbassy zenei világát, amelyet Király Tamás bőgőjátéka és a szintén Junior Prima díjas Rosonczy-Kovács Mihály hegedűmuzsikája tesz teljessé.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.