Séta egy 1000 évvel ezelőtti magyar faluban

/ 2014.09.19., péntek 20:16 /

Mi az a program, amit a hun-magyar rokonság hívői éppúgy imádhatnak, mint az ún. „finnugristák”? A Magyar Nemzeti Múzeum új honfoglalás kori kiállítása, amely éppen most nyílt meg

Honfoglalás kori leletek a Nemzeti Múzeumból

Honfoglalás kori leletek a Nemzeti Múzeumból

Ráadásul ez az egyik legforrongóbb terület, számos tudományág hoz izgalmas újdonságokat a genetikától a régészetig. A kiállításon látványos animáció mutatja be a 899-es brentai csatát. A kalandozó magyarok fegyvereiről, felszereléseiről és zsákmányanyagáról pedig sírleletek alapján alkothatunk képet.

A kiállítás megmutatja a 10. századi magyarság vezető rétegének és köznépének tárgyi világát. A gyerekek pedig imádni fogják, hogy egy 900-as évekbeli kislány szemével nézhetnek végig egy akkori magyar falun. Lehet lövöldözni is reflexíjjal, „állatokra”. S ha süt a nap, ki ne hagyják a legjobbat: üldögélni egy kicsit a múzeum lépcsőjén!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.