valasz.hu/kultura/ez-is-libsi-mantra-tusvanyos-mellett-a-heti-valaszban-is-vitazott-a-magyar-idok-kulturharcosa-129181

http://valasz.hu/kultura/ez-is-libsi-mantra-tusvanyos-mellett-a-heti-valaszban-is-vitazott-a-magyar-idok-kulturharcosa-129181

Irodalom és popzene Margó Fesztivál Budapesten

/ 2013.05.29., szerda 15:00 /

Színes irodalmi-popkulturális programoknak ad helyet Budapest június 6. és 9. között. Ekkor rendezik meg - immár harmadik alkalommal - a Margó Fesztivált.

Az irodalom is lehet szexi, azaz izgalmas és vonzó - ezt igyekszik bizonyítani a 2011-ben éledt irodalmi fesztivál, a Margó. Ez a rendezvény Grecsó Krisztián szerint „arról beszél, hogy ez a város mozgásban van. És nekünk, akik többnyire csak állunk benne, most kicsit olyan, mintha futószőnyegen, mozgólépcsőn állnánk".

A Margó programjai idén is behálózzák a fővárost. Ankert, Akvárium, Castro, Holdudvar - csak néhány a fesztivál helyszínei közül, ahol Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Térey János, a friss Aegon-díjas Barnás Ferenc és a híres, álnéven pubikáló krimiszerző, Kondor Vilmos is zenés, színházas esteken szerepel majd. Cserna-Szabó András és Elek Ferenc főzni fog, Nyáry Krisztián új szerelmi történetekkel és vetítéssel készül.

Nemzetközi csapat-slam verseny is színesíti a programot. A Magyar erőt Daniel Brownwood (USA-H), Szkárosi Endre, Tolnai Eszter, Pion István, Horváth Kristóf (Színész Bob), Süveg Márk (Saiid), Simon Márton, Molnár Péter, Müller Péter Sziámi és Gábor Tamás (Indiana) képviseli. A fesztivál csúcsprogramjaként várja a nagyérdeműt az Irodalom éjszakája, hogy újra láthassuk, milyen érdekes és izgalmas a magyar kortárs irodalom. Tizenöt különleges helyszínen olvas fel tizenöt író, költő, slammer zenészekkel és színészekkel karöltve. Az írók családtörténetét boncolgató Rokonok-esten Esterházy Péter és fia, a képzőművész Marcell beszél apáról, fiúról, családról, irodalomról, alkotásról és egymásról. Az esten Esterházy Péter író történelmi családfájának, a galántai hercegi és grófi famíliának történetét is megismerhetjük. S a fesztiválon mutatja be első regényét D. Tóth Kriszta is, aki édesanyja történetéből írt könyvet Jöttem, hadd lássalak címmel.

A Margó Fesztiválon a zene és az irodalom kapcsolata minden eddiginél fontosabb lesz. A honi popkulurális események egyik legizgalmasabbika, a kortárs költők és pop-rock zenészek összjátéka, a Rájátszás új párokkal és Takács Eszter bevonásával készül az ingyenes koncertre, Keresztury Tibor Víg Mihállyal lép fel. Závada Péter, Simon Márton és Sirokai Mátyás verses estjének ritmusát és hangulatát pedig a Belle Belle atmoszférikus, utazós, filmszerű zenéje és vetítése határozza meg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.