"Iszonyú jó magyar filmek jönnek"

, / 2013.12.11., szerda 12:26 /

Tíz év után újra itthon forgat - egy mozizást népszerűsítő kampányfilmet - a Hollywoodban egyre sikeresebb Antal Nimród. A rendezőt a két filmgyártási kultúra különbségeiről kérdeztük, milyen történetet forgatna idehaza és arról, miként kerülte el, hogy eltékozolt tehetség legyen. (Részletek a 50. heti lapszámban!)

- A szalagcímek becsapósak. Antal Nimród tényleg itthon forgat, de nem játékfilmet, hanem a Magyar Nemzeti Filmalap felkérésére készít egy moziba járást népszerűsítő kisfilmet. Egy hatalmas költségvetésekkel dolgozó hollywoodi rendező miért vállal el ilyen munkát?

- Bár Amerikában születtem, Budapesten jártam filmfőiskolára. A magyar szakmának - többek között egykori osztályfőnökeimnek, Makk Károlynak és Xantus Jánosnak - köszönhetem, hogy egyáltalán vagyok, élek, hogy családom van. Még a legjobb barátaimat is a filmeknek köszönhetem. A hála mellett azért is vállaltam, mert úgy látom, iszonyú jó magyar filmek jönnek. Igaz, pillanatnyilag két rendszer között vagyunk, mert a régi már nincs, az új pedig még nincs kész teljesen, ezért ez nehéz időszak. De egy kis türelemre van szükség a nézőktől, ki kell várni, mert látszik, hogy érkezik egy új hullám. Mundruczó Kornél új filmje például csodálatos lesz, és beleláttam sok más jó tervbe is. Létrejön újra az a minőség, amit elvárunk a magyar filmektől. A szakmabelieknek is mondom: nyugi, most még nagy a rendetlenség, de minden a helyére kerül. Abba kell hagynunk egymás taposását.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.