valasz.hu/kultura/japan-szakemberek-almodtak-interaktiv-elmenykozpontot-magyarorszagra-128360

http://valasz.hu/kultura/japan-szakemberek-almodtak-interaktiv-elmenykozpontot-magyarorszagra-128360

Japán szakemberek álmodtak interaktív élményközpontot Magyarországra

/ 2018.04.27., péntek 19:10 /
 

A Heti Válasz is foglalkozott már azzal, hogy mi lesz az egykori Divatcsarnok sokáig bezárt épületével: nos, nemsokára újra beléphetünk a volt Párisi Nagyáruházba, és megnézhetjük, hogyan alakították át, június elsején nyit ugyanis a Future Park élményközpont, amely befogadó teret biztosít a nagy érdeklődésre számot tartó tudományos, ismeretterjesztő, szórakoztató, interaktív kiállításoknak.

Korábban a főváros különböző épületeiben, alkalomszerűen és időszakosan bukkant fel egy-egy külföldről érkező nagy kiállítás. Ilyen volt a legmodernebb technológiákat alkalmazó, látványos, játékos képességtesztekkel és egy színházi produkcióval is tarkított interaktív családi sportélmény-park, a The Champion – A Bajnok című élményexpo; a Gooól! című futballkiállítás, a labdarúgás történetének bemutatása a kezdetektől napjainkig; az emberiség történetének talán legizgalmasabb kalandját, az űrutazást testközelbe hozó Gateway to Space kiállítás; vagy a Living dinosaurs – Őskori állatkert, amelyben a látogatók interaktív módon ismerkedhettek meg a fenevadakkal. Ezek hamarosan az Andrássy Élményközpontban találnak otthonra.

A japán szakemberek által megálmodott, Magyarországon most bemutatkozó interaktív élményközpont ezen kívül is egy varázslatos világba kalauzol el, ahol a gyerekek és a felnőttek is kipróbálhatják fantáziájukat, kreativitásukat.

A rajzok életre kelnek című állomáson a látogatók által papírra vetett állatok elevenednek meg a hatalmas 3D kivetítőn, utána ugyanezekből a rajzolt állatokból készíthetnek 3D-s makettet, ami a térbeli perspektíva megértését, a kézügyességet és a problémamegoldó képességet is fejleszti. A többi állomás címe is izgalmasan hangzik: Megfestett természet, Az óriáslabdák zenekara, Zsenik ugróiskolája, Kis emberek otthona, A teremtés története, Építs városokat!

További részletek itt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.