valasz.hu/kultura/ez-is-libsi-mantra-tusvanyos-mellett-a-heti-valaszban-is-vitazott-a-magyar-idok-kulturharcosa-129181

http://valasz.hu/kultura/ez-is-libsi-mantra-tusvanyos-mellett-a-heti-valaszban-is-vitazott-a-magyar-idok-kulturharcosa-129181

John Malkovich újra Budapesten

/ 2018.04.27., péntek 14:55 /

Ismét Budapestre érkezik John Malkovich, ennek örömére meghosszabbítják Sandro Miller fotókiállítását is.

 

Az amerikai világsztár Report on the Blind című önálló estjét mutatja be a magyar közönségnek május 23-án, a Budapest Kongresszusi Központban. A különleges előadás az argentin író, Ernesto Sabato On Heroes and Tombs (Hősökről és sírokról) című novellájára épül, amelyet Alfred Schnittke orosz zeneszerző Concerto for Piano and Strings című alkotása egészít ki Anastasya Terenkova zongoraművészt és az Óbudai Danubia Zenekar előadásában.

Sabato novellájának központjában Fernando Vidal karaktere áll, akinek sajátos nézőpontja szerint a vakság irányítja a világot. John Malkovich előadásában megismerjük elmélkedéseit Isten létezéséről és a vakok „szektájának” erejéről. A Report on the Blind 2016 óta óriási sikerrel, teltházak előtt megy a világ különböző nagyvárosaiban, a Forbes magazin 2016-ban a világ tíz legizgalmasabb művészeti projektje közé válogatta.

Sandro Miller fotográfus Malkovich, Malkovich, Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című tárlata a Műcsarnokban

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mindemellett nagy sikerrel fut a Műcsarnokban Sandro Miller: Malkovich Malkovich Malkovich – Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítása, amelyet a színész budapesti látogatása apropóján – és a nagy érdeklődésre való tekintettel – június 3-ig meghosszabbítanak. Az idei év leglátványosabb fotókiállítását – ahol Malkovich maga válik a leghíresebb felvételek főhősévé – eddig több mint tízezren látták. A Malkovich Malkovich Malkovich című tárlat olyan ikonikus művészek előtt tiszteleg, mint Alfred Hitchcock, Andy Warhol vagy Annie Leibovitz.

Aki még nem látta, ne hagyja ki a kiállítást, amely még élvezetesebb, ha valamelyik tárlatvezetéshez csatlakozunk. Május 8-án 18 órától Lakatos Márk stylist, show-rendező, divat-újságíró, jelmeztervező, május 29-én Litkai Gergely Karinthy-gyűrűs magyar humorista, forgatókönyvíró, főszerkesztő, június 2-án pedig Szabó T. Anna költő, műfordító és Dragomán György József Attila-díjas író, műfordító kalauzol a képek között.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.