valasz.hu/kultura/a-kultura-is-fontos-nem-csak-a-sor-es-langos-a-balatonnal-128991

http://valasz.hu/kultura/a-kultura-is-fontos-nem-csak-a-sor-es-langos-a-balatonnal-128991

John Malkovich:„A világ túl kaotikus ahhoz, hogy összeesküvések irányítsák”

/ 2018.05.11., péntek 18:30 /
John Malkovich:„A világ túl kaotikus ahhoz, hogy összeesküvések irányítsák”

A kereszténység akkor is fontos szerepet játszik az ember életében, ha történetesen nem hívő – véli John Malkovich, akit harmadik budapesti fellépése előtt kérdeztünk. Interjúnk a friss Heti Válaszban.

Fernando Vidal Olmos szentül hiszi, hogy a vakok föld alatti szektákba tömörülnek, és sátáni emberáldozatokat mutatnak be, hogy magukhoz ragadják a világuralmat. Beépül közéjük, hogy a Vatikánnak írt jelentéseiben leleplezze a titkos rendet. Fernando a hét éve elhunyt argentin író, Ernesto Sabato Hősökről, sírokról című regényének szereplője. Képzelgése csak lazán kapcsolódik a mű cselekményéhez, de ez annyira megfogta John Malkovichot, hogy szellemes, pszichedelikus monodrámát faragott a képzelgésből.

„Alfred Schnittke paranoid, de közben felemelő zenéjét hallgattam, amikor egyszer csak Fernando Vidal Olmos, a főszereplő elméjében találtam magam – idézi fel a Heti Válasznak az amerikai világsztár. – Egy zavaros, de nagyszabású és elegáns monológ kellős közepén. Egy mélyen átélt, ugyanakkor szórakoztató paranoia kulisszái között, egy életét kényszeresen túldramatizáló ember fejében. Bár Olmos a részleteket illetően téved, alapvető felismerése helyes: tényleg vakok uralják a világot. Csak éppen nem a szó szoros értelmében vett vakok.”

Van-e már a Veszedelmes viszonyok és a Célkeresztben sztárjának személyes kötődése Budapesthez? Melyik a kedvenc fotója Sandro Miller Műcsarnokban látható fotókiállításán?

 

 

 

 

Az interjú a május 10-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Matteo, az igazságos?

Olaszország lehet az első nyugat-európai állam, ahol az új, populista jobboldal bedarálja a mérsékelt jobboldalt.