Katona: milyen kultúrpolitikai csaták álltak a háttérben?

/ 2018.01.26., péntek 18:45 /
Katona: milyen kultúrpolitikai csaták álltak a háttérben?

Márciusban bepillanthatnak az érdeklődök a budapesti Katona József Színház történetébe és a Petőfi Sándor utcai épület rejtett zugaiba. A városi sétáiról ismert Hosszúlépés. Járunk? csapata és a Katona március 12-én és 13-án várja mindazokat, akik egy nem mindennapi épületbejárás során szeretnék megtudni, hogyan született meg az önálló Katona József Színház a nyolcvanas években, milyen kultúrpolitikai csaták álltak az alapítás hátterében és milyen utat tett meg az elmúlt 35 évben.

A sétán részt vevők másfél órára a magyar színházi élet megkerülhetetlen intézményének tagjává válhatnak: művészbejárón közlekedhetnek, a zegzugos folyosókon felfedezhetik kedvenc darabjaik díszleteit, és azt is kipróbálhatják, milyen érzés Major Tamás, Máthé Erzsi, Bán János, Ónodi Eszter vagy éppen Keresztes Tamás után a színpadon állni.

A sétákra itt lehet regisztrálni.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.