Hollywoodnak tényleg nincs egyetlen új ötlete sem?

/ 2014.12.03., szerda 15:41 /

Egy héttel ezelőtt publikálta a Universal filmstúdió a Jurassic World című, jövőre mozikba kerülő monstre dinoszauruszos produkció előzetesét. Bár nem tartozom azok közé, akik kétperces trailer alapján magabiztosan nyilatkoznak egész estés filmekről, most mégis derpegek egy sort a látott ötlettelenségen.

Az 1993-as Jurassic Parkról lehet mondani jót is, rosszat is, az fix, hogy kilencvenes évek popkultjának fontos darabja, sokaknak pedig egyenesen generációs élmény. Az sem véletlen, hogy a most készülő negyedik rész előzetesét 40 millióan nézték meg a Youtube-on, meg még ugyanennyien Facebookon. A trailerben látható, leghatásosabb képekkel csak egy gondom volt: hogy már láttam őket egyszer.

Kapuk: a fenti az 1993-as filmben jelent meg, a lenti a 2015-ös filmben fog

Kapuk: a fenti az 1993-as filmben jelent meg, a lenti a 2015-ös filmben fog

 

Hasonló lények, hasonló képeken

Hasonló lények, hasonló képeken: a fenti a jövőre mozikba kerülő Jurassic Worldben lesz látható

Oké, hogy a folytatások jelentik a legbiztosabb anyagi sikert, de elég olcsó megoldásnak tűnik, hogy a '93-as klasszikusban is volt égő fáklyás kapu, akkor '15-ösben is legyen, ha a '93-asban is volt csapatban futó Gallimimus-horda, akkor a '15-ösben is legyen – satöbbi. A túltolt lens flare-effektről, a CGI-giccsről most nem panaszkodom.

Kedves Hollywood, már egyetlen új ötlet sincs?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.