Kiss Tibi: „Ki kell köpni a fekete dugót”

/ 2018.07.19., csütörtök 18:00 /
Kiss Tibi: „Ki kell köpni a fekete dugót”

Kitörölné-e az életéből a gödrökkel teli időszakokat? Mit gondol a közrádió zenei felhozataláról? És a politikai kritikáról? Nagyinterjú Kiss Tibivel, a Quimby zenekar frontemberével a legfrissebb digitális Heti Válaszban.

„Fontos lenne a zeneoktatásra is figyelni, hogy találkozzanak a gyerekek a hangszerrel: még ha nem lesz is mindenkiből zenész, tudjanak a barátaikkal kerti partikon együtt muzsikálni. Míg a skandinávok több mint fele zenél valamilyen hangszeren, nálunk ez az arány a 10 százalékot sem teszi ki. A kettő összefügg: ha megnézel egy slágerlistát, és az hallgathatatlan, akkor ott baj van. Azoknak az országoknak – például a skandinávoknak, hollandoknak, franciáknak –, amelyek költöttek a kultúrájukra, ma már a kultúra többletet termel, de ők megtették a befektetéseiket” – mondja a Heti Válasznak Kiss Tibi.

 

A Quimby frontemberével készített interjúból kiderül, hogy miért nem szeretne újra fiatal lenni, hogy miért kerülhet egy mondatba a pelenkázás és a hitelek, hogy mennyi időt kellene kötelezően az álmaink megvalósítására szánni, és hogy lehet-e kompromisszumot kötni. De elmondja azt is, megéri-e kritikusnak lenni a regnáló hatalommal szemben.

 

 

 

A teljes nagyinterjú a friss Heti Válaszban olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.