Korlátlan sörkóstolás? Irány a Gellért!

/ 2018.02.16., péntek 16:00 /

A ma kezdődő és vasárnapig tartó III. Indoor Sörfesztiválon a Danubius Hotel Gellért összes termeiben korlátlanul folyik a sör, mintegy százféle változatban, köztük kis és nagyüzemi sörök, hazai valamint cseh, német, angol, belga italok, és whisky-s hordóban érlelt sörkülönlegességek is. A bevállalósabbaknak pálinka, sörpárlat és ír whisky kóstolás is dukál, de csakis a felelős alkoholfogyasztás jegyében – hirdetik a szervezők.

A habos folyam mellett természetesen a sörrel párosítható ételek is előkerülnek. Varju Vili, a Bock Bisztró és a Vendéglő a Kisbíróhoz, valamint Frideczky András, a Gellért Söröző séfjei a fogások és a hozzájuk kínált sörök párosításával szenzációs ízvilágot kínálnak pénteken és szombaton a Sörpáros Sörvacsora keretében. Az asztalra kerül sörtésztában sült fürjtojás sörmajonézzel, gyömbéres kacsaleves kacsanyelvvel mangalica karaj „kolbász bőrrel”, sörös árpagyönggyel, valamint mogyorós csokoládékrém, tejfagylalttal és sör sabayon-nal.

A Gellért Szálló védjegyének számít a csodás panorámájú 422-es lakosztályban helyet kapó Lakosztályétterem. A limitált létszámú fine dining vacsorát a szálloda centenáriumi évének tiszteletére először a III. Indoor Sörfesztiválon is megrendezik, ahol ez alkalommal a kortárs gasztronómia kiválósága, Orosz Gábor, a KIOSK Budapest executive séfjének prémium kategóriás menüje kerül terítékre. A fogásokat különleges italsor kíséri.

Vasárnap egy pazar Sörbrunch Capriccio zárja a fesztivált, korlátlan étel-, italfogyasztással és a fesztivál legjobb söreivel. A menüsort Müncz Gábor, a Gellért vezető séfje sörökhöz passzoló ételekből állítja össze. Szerepel benne meggysörös cékla shot, bécsi burgonyasaláta, füstölt pisztráng vörösbab salátával, jércemell szeletek paprika lekvárral, pácolt libamell savanyított hagymákkal, finomságok a spájzból, valamint sajtfalatok almával, dióval.

Jegyárak:

Elővételi napijegy: 4.990 Ft, korlátlan sörkóstolással.

Helyszínen vett napijegy: 5.990 Ft, szintén korlátlan sörkóstolással.

A sörvacsorára 8.990 Ft-ért váltható jegy, ami tartalmazza a napijegyet.

A Lakosztályétterem 19.990 Ft, tartalmazza a napijegyet.

A Sörbrunch 8.800 Ft, korlátlan étel- és italfogyasztással.

Részletek a sörfesztivál honlapján olvashatók.

Rosta

Stumpf András

Találkozunk 2016-ban!

Meglepő eredmény: valójában ennyit dolgoznak a tanárok

Aprólékos kutatómunkát végzett a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fizikatanára, hogy kiderítse, hány munkaórát is dolgozik: Rakovszky Andorás egy éven át vezette pontosan, mennyi időt tölt munkával. A Heti Válasznak küldött írását most változtatás nélkül közöljük.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.