heti-valasz.hu/kultura/70-eves-rubik-erno-a-buvos-kocka-atyja-101915

http://heti-valasz.hu/kultura/70-eves-rubik-erno-a-buvos-kocka-atyja-101915

Korlátlan sörkóstolás? Irány a Gellért!

/ 2018.02.16., péntek 16:00 /

A ma kezdődő és vasárnapig tartó III. Indoor Sörfesztiválon a Danubius Hotel Gellért összes termeiben korlátlanul folyik a sör, mintegy százféle változatban, köztük kis és nagyüzemi sörök, hazai valamint cseh, német, angol, belga italok, és whisky-s hordóban érlelt sörkülönlegességek is. A bevállalósabbaknak pálinka, sörpárlat és ír whisky kóstolás is dukál, de csakis a felelős alkoholfogyasztás jegyében – hirdetik a szervezők.

A habos folyam mellett természetesen a sörrel párosítható ételek is előkerülnek. Varju Vili, a Bock Bisztró és a Vendéglő a Kisbíróhoz, valamint Frideczky András, a Gellért Söröző séfjei a fogások és a hozzájuk kínált sörök párosításával szenzációs ízvilágot kínálnak pénteken és szombaton a Sörpáros Sörvacsora keretében. Az asztalra kerül sörtésztában sült fürjtojás sörmajonézzel, gyömbéres kacsaleves kacsanyelvvel mangalica karaj „kolbász bőrrel”, sörös árpagyönggyel, valamint mogyorós csokoládékrém, tejfagylalttal és sör sabayon-nal.

A Gellért Szálló védjegyének számít a csodás panorámájú 422-es lakosztályban helyet kapó Lakosztályétterem. A limitált létszámú fine dining vacsorát a szálloda centenáriumi évének tiszteletére először a III. Indoor Sörfesztiválon is megrendezik, ahol ez alkalommal a kortárs gasztronómia kiválósága, Orosz Gábor, a KIOSK Budapest executive séfjének prémium kategóriás menüje kerül terítékre. A fogásokat különleges italsor kíséri.

Vasárnap egy pazar Sörbrunch Capriccio zárja a fesztivált, korlátlan étel-, italfogyasztással és a fesztivál legjobb söreivel. A menüsort Müncz Gábor, a Gellért vezető séfje sörökhöz passzoló ételekből állítja össze. Szerepel benne meggysörös cékla shot, bécsi burgonyasaláta, füstölt pisztráng vörösbab salátával, jércemell szeletek paprika lekvárral, pácolt libamell savanyított hagymákkal, finomságok a spájzból, valamint sajtfalatok almával, dióval.

Jegyárak:

Elővételi napijegy: 4.990 Ft, korlátlan sörkóstolással.

Helyszínen vett napijegy: 5.990 Ft, szintén korlátlan sörkóstolással.

A sörvacsorára 8.990 Ft-ért váltható jegy, ami tartalmazza a napijegyet.

A Lakosztályétterem 19.990 Ft, tartalmazza a napijegyet.

A Sörbrunch 8.800 Ft, korlátlan étel- és italfogyasztással.

Részletek a sörfesztivál honlapján olvashatók.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.