„Leegyszerűsítő lenne azt mondani, hogy Orbánról vagy Trumpról szól”

/ 2018.02.14., szerda 19:30 /
„Leegyszerűsítő lenne azt mondani, hogy Orbánról vagy Trumpról szól”

Jön az új III. Richárd! A világhírű rendező, Andrei Şerban és a címszerepet játszó Alföldi Róbert közös nagyinterjút adott a Heti Válasznak.

„Amit Andrei megpróbál kitaposni belőlem, azt soha senki, sehol, semmilyen körülmények között nem kérte tőlem. A vele való munkában mindig az a cél, hogy a színész túllépjen önmagán, a szó legszebb és legfilozofikusabb értelmében. Megújulást jelent vele dolgozni – mondja Alföldi Róbert, aki legutóbb 2012-ben dolgozott együtt Andrei Șerbannal, még az általa vezetett Nemzeti Színházban. Most a III. Richárdot próbálják a Radnóti Színházban, a bemutató február 18-án lesz.

„Túl könnyű, pontosabban túlságosan leegyszerűsítő lenne azt mondani, hogy ez a III. Richárd Donald Trumpról vagy mondjuk, Orbán Viktorról szól” – mondja a rendező. Interjúalanyaink beszélnek arról is, miért gondolják úgy, hogy mindenkiben van egy Richárd.

 

 

 

 

Az Andrei Şerban–Alföldi Róbert páros interjú a Heti Válasz február 15-i számában olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Betont mindenhova!

Az egyik helyen a teniszre hivatkozva emelnek betonmostrumot, Zuglóban viszont a teniszpályákat veszik el egy fedett futópálya kedvéért.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.