Lemosott minket a helyettes államtitkár - Egy zenélés kulisszatitkai

/ 2014.11.19., szerda 07:19 /

Zenélő politikusokat bemutató sorozatunk új része debütált ma. Prőhle Gergelyről sejteni lehetett, hogy kemény tempót diktál (zenész család, Ki mit tud?-győztes banda stb.), de a kollégáknak tényleg mindent be kellett dobni, amikor a próbateremben kiderült, hogy Ray Charles Makin' Whoopee című dalát egy kicsit komplexebben közelítjük majd meg, mint az ismert verzióban. Ahogy Stumpf András fogalmazott: „Akkorát játszott, hogy hajamat letettem.”

Ha már Makin' Whoopee: egy kommentelőnk megjegyezte, hogy a dal eredetileg valójában nem Charlestól származik, hanem Walter Donaldsontól, Brooklyn legendás dalszerzőjétől, a XX. század elejéről. Ez így pontos. Szövegét Gus Kahn írta. A whoopee szó a ’20-as évek argójában nagyjából a szexelést jelenti. A Makin' Whoopee cím tulajdonképpen felszólítás együttlétre. A dalnak egy rakat feldolgozása született, a Wikipedia listázza is. Prőhle ezek közül egyet említett az interjúban, a Sztracsatella című filmben elhangzó Ez történt Lellént. Érdemes meghallgatni.

Végül még egy „kulisszatitok”. Csak a próbateremben esett le a tantusz, hogy az ott alapfelszerelés KORG PS60 nem egy kimondott Steinway & Sons, Prőhle Gergely ezért kérte, hogy ne vegyük túl komolyra a témát, nevezzük el az egészet inkább „jazz-paródiának”.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.