valasz.hu/kultura/az-apro-is-monumentalis-o-alkotta-budapest-titokzatos-szobrait-128971

http://valasz.hu/kultura/az-apro-is-monumentalis-o-alkotta-budapest-titokzatos-szobrait-128971

Leonard Bernstein megírta a bevándorlók Rómeó és Júliáját

/ 2018.07.27., péntek 19:00 /
Leonard Bernstein megírta a bevándorlók Rómeó és Júliáját

Különc és ellentmondásos figura volt Leonard Bernstein, akinek legismertebb művét Steven Spielberg szeretné újra filmre vinni. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 10-én legnépszerűbb műveivel emlékeznek a zeneszerzőre. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Száz éve született Leonard Bernstein amerikai zeneszerző, karmester, zongoraművész, televíziós személyiség, aktivista, FBI-gyanúsított, a Kennedy-család barátja, a klasszikus zene népszerűsítésének egyik legsikeresebb nagykövete. Az évfordulóról több mint háromezer eseménnyel emlékeznek meg világszerte. Játsszák musicaljeit, köztük leghíresebb művét, a West Side Storyt is. A történetben két egymással rivalizáló banda szeretné megszerezni New York egyik városrésze felett az uralmat: a második generációs bevándorló fehér tinédzserek és a Puerto Ricó-i emigráns fiatalok. Ilyen körülmények között szeret egymásba az ellentétes oldalon álló Tony és Maria, szerelmük azonban – akárcsak Rómeó és Júlia történetében – tragédiába torkollik. A musicalből készült film tíz Oscart nyert.

A Heti Válasznak nyilatkozik Herbert Glass, a Los Angeles Times zenekritikusa, aki a Bernstein-vezette New York-i Filharmonikusok sajtótitkáraként kezdte pályafutását.

 

 

 

 

 

 

 

Leonard Bernstein vad és önpusztító magánéletéről is olvashat a legfrissebb Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.huoldalon. Csak egy kattintás!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.