Magyarok a csúcson – ön szerint ki a legjobb?

/ 2018.01.19., péntek 09:30 /

Ennek mégis mi értelme? Van ez a díj, a Highlights of Hungary a neve, ami már önmagában elég kínos, hiszen nem nemzetközi elismerésről van szó. Jó, a Magyarok a csúcson már foglalt volt, a Heti Válasz éveken át összegyűjtötte az év legnagyobb teljesítményeit nyújtó honfitársakat, úgyhogy végül is kedves a szervezőktől, hogy nem nyúlták le. 

Aztán: rendkívül kusza az egész. Még csak nem is személyekre lehet szavazni: azt döntheti el jövő csütörtökig bárki, melyik közösségi, művészeti vagy társadalmi kezdeményezés volt 2017-ben a legizgalmasabb és legkreatívabb. A zsűri kiválogatott 55 jelöltet (itt vannak), de úgy, hogy egyáltalán nincsenek kategóriák. Almát mérjünk körtéhez, miközben mindegyik magyar narancs? Ezt kérik, igen. Olyan remek filmet, mint a Testről és lélekről, színházi előadásokkal vagy jövőfesztivállal, remek grafikai kezdeményezéssel kell összevetni, aztán dönteni, melyik a legizgalmasabb.

Nem egyszerű.

Mégis miért adok akkor hírt róla?

Azért, mert ha valaki végigböngészi a jelölteket, egyszerűen jobb kedve lesz. Kiderül, mennyi kezdeményezőkészség, mennyi remek és megvalósult ötlet volt itthon 2017-ben is, az élet megannyi területén.

Érdemes tehát végigböngészni a jelölteket, aztán ha sikerül meghozni a nehéz döntést, szavazni – ingyen van és jövő csütörtökig bárki megteheti az otthoni fotelből csakúgy, mint az irodában, miközben épp munkát imitál.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.