valasz.hu/kultura/a-nehezebb-ut-jobban-esik-kollar-klemencz-laszlo-irodalomrol-es-a-popzene-szinvonalarol-129224

http://valasz.hu/kultura/a-nehezebb-ut-jobban-esik-kollar-klemencz-laszlo-irodalomrol-es-a-popzene-szinvonalarol-129224

Lánchíd-díjak Magyarországért

/ 2012.08.31., péntek 13:28 /

Sebestyén Márta népdalénekes, Oplatka András író, újságíró és Kroó Norbert fizikus, az Akadémia volt alelnöke kapta meg idén a Lánchíd-díjat. Az elismerést azoknak ítélik oda, akik sokat tettek Magyarország nemzetközi kapcsolataiért.

Fotó: Béres Attila
A Lánchíd-díjat, hivatalos nevén a Magyarország Nemzetközi Kapcsolataiért elismerést Martonyi János külügyminiszter adta át. A külügyi tárca vezetője az ünnepségen arról beszélt, Magyarországnak nagyon nagy szüksége van olyan emberekre, akik a magyar kultúra és tudomány nagyköveteként, hídszerepet töltenek be a világban.     

A külügyminiszter évente augusztus 24-éhez, a Lánchíd 1842. évi alapkőletételének évfordulójához kötődve, három olyan személyiségnek adja át a Lánchíd-díjat, akik a magyar külkapcsolatok ápolásában, fejlesztésében, valamint az euroatlanti integráció elmélyítésében kiemelkedő tevékenységet végeznek.

A kitüntetettek – idén Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, Oplatka András újságíró, szépirodalmi fordító és Kroó Norbert fizikus, az MTA volt alelnöke – oklevelet és az Erőss Ildikó szobrászművész tervezte bronz kisplasztikát vehettek át.

Az elismerést a külügyminiszter 2004-ben alapította, s azóta a kitüntetett neves személyek között szerepelt többek között Inotai András, az MTA Világgazdasági Kutatóintézet igazgatója, Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet igazgatója, Rostoványi Zsolt, a Corvinus Egyetem dékánja, Fasang Árpád az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság volt főtitkára, Granasztói György történész professzor, nagykövet, valamint Schöpflin György professzor, európai parlamenti képviselő.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.