Megint magyar fiatalokon ámulnak a brit tévénézők

/ 2015.05.11., hétfő 10:27 /

A Fricska Táncegyüttes vasárnap reggel árulta el, hogy  az elmúlt hónapokban többször jártak Londonban, a Britain's Got More Talent tehetségkutató versenyen, ahol – már nem első magyarokként – hatalmas közönség sikert arattak.  A bemutatkozásukról készült videót, egy nap alatt több, mint 70.000-en, mára pedig már csaknem háromszázezren nézték meg.

A Fricska együttes táncosai már 2014 szeptemberében felhívták magukra a figyelmet, amikor arra a Guinness-rekordra vállalkoztak, hogy lábukat és kezüket használva ők verjék a világon leggyorsabban a ritmust. A fiatal művészek román, magyar és cigány táncokat mutattak be a rekordhoz.

3937 leütés mindössze 2 perc alatt. A legjobb eredmény pedig 41 leütés/másodperc lett. Hárman felváltva (egyszerre csak egy embert számolt a hitelesítő bizottság) 2 percig ütötték a ritmust.

Az együttes táncosa, Moussa Ahmed érte el rekordot másodpercenkénti 41 érvényes leütés-csapással. A korábbi világrekorder, James Devine eredménye 38 leütés/mp, Michael Flatley-é pedig 35 leütés/mp volt. A világrekordot szeptember 14-én este hitelesítették.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.