Megrendítő gesztus az erdélyi sportembertől

/ 2018.04.03., kedd 16:35 /

Májusban lesz öt éve, hogy a Himalája harmadik legmagasabb csúcsáról, a Kancsendzöngáról való visszatérés közben tűnt el örökre Erőss Zsolt, a legendás székely hegymászó.

A bátorságával, különleges személyiségével sok embert lenyűgöző Erőss előtt tiszteleg Varga Csaba nagyváradi hegymászó, aki vasárnap este indult el Budapestről Katmanduba.

A sportoló  a távirati irodának nyilatkozva elmondta: az akklimatizálódás és az alaptáborba való eljutás után májusban tervezi megmászni a 8586 méteres csúcsot, azaz a nagy előd halálának évfordulóján jutna fel a csúcsra. Komoly vállalás ez Varga részéről, hiszen még sosem mászott meg ilyen magas hegyet.

Az expedíció egyik legfontosabb célja, hogy a csúcsot 2013-ban magyarként először meghódító, ám a hegyen meghalt Erőss Zsoltra és a szintén akkor elhunyt Kiss Péter hegymászókról is megemlékezzen. Tiszteletükre emléktáblát helyeznek el az emléktáborban és mászás közben megkoszorúzzák a helyet, ahol a két sportember a feltételezés szerint eltűnt.

„Erőss Zsolt hiteles és sikeres hegymászó volt, egy ösztönző modell. (Kiss Péterrel közös) Expedíciójuk legnagyobb tanulsága, hogy tudni kell visszafordulni” – nyilatkozta Varga, aki útját a nemzeti összetartozás jelképének is szánja, ugyanakkor törekszik a lehető legkisebb ökológiai lábnyomra. Oxigénpalack nélkül mászik majd, a hegyen napenergiát használ és minden felszerelést, valamint az akár több hónapos ott tartózkodás alatt keletkezett hulladékot is lehozza a hegyről. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.