Megtudtuk, ki vezetheti a Műcsarnokot

/ 2014.06.13., péntek 13:50 /

Az I. Építészeti Nemzeti Szalon megnyitásával együtt rendeződni látszik a Műcsarnok sorsa, legalábbis ami az intézményvezetést illeti. A kiállítóhelynek Gulyás Gábor tavaly nyári távozása óta nincs kinevezett igazgatója, ám a helyzet még a nyár folyamán változhat.

Szegő György

Szegő György

Fotó: Fűrjes Viktória

A Műcsarnok gazdája, a Magyar Művészeti Akadémia elnöksége szerint kettős vezetői struktúrában, egy gazdasági és egy művészeti igazgatóval lehetne megfelelően irányítani az intézményt. Ennek érdekében meghívásos pályázatot írtak ki, melyre gazdasági vezetőnek a Műcsarnokot jelenleg is megbízott ügyvezetőként irányító Medgyes Piroskát, művészeti vezetőnek pedig az építészeti szalon kurátorát, Szegő György építész, látvány- és díszlettervezőt, művészeti írót, egyetemi tanárt hívták meg. Amennyiben ők megfelelő pályázatot adnak be, még a nyár folyamán új vezetése lehet az intézmények.

További részletek az építészeti szalonról szóló cikkünkben olvashatók a jövő csütörtökön utcára kerülő Heti Válaszban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.