Mi jut eszedbe ezekről a kincsekről?

/ 2017.06.23., péntek 20:00 /

Irodalmi pályázatot hirdetett a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum a Kincsek a város alatt című kiállításához kapcsolódva. A vállalkozó kedvűektől olyan fiktív történetek, novellák benyújtását várják, amelyek témája a tárlat néhány – a pályázó által szabadon kiválasztott – tárgyához kapcsolódik.

Bőrcipők a XVI-XVII. századból

A választható kiállítási tárgyak a következők: állatalakos aquamanile a XIII. századból; koponya szeggel; latin röpdolgozatok 1801-ből; talpas, füles bögre; mellvért; páncélos szobor torzója a III. századból; bőrcipők; imalap boszorkányok, pestis elleni; rontott edények; aranyozott, ezüstszálas csipkehálóval díszített, bársonyfőkötő, aranyfülbevaló a XVI-XVII. századból. Figyelem: a tárlat katalógusában feltüntetett adatok segítenek a tárgyak beazonosításában, a katalógus pedig a helyszínen megtekinthető!

A pályázatot két korosztály számára írták ki: 9-13 és 14-18 éveseknek. A kisebbeknek legfeljebb 10, a nagyobbaknak legfeljebb 20 ezer karaktert kell írniuk (szóközzel). A műveket pdf-formátumban várják, a pályázónak fel kell tüntetni a nevét, az életkorát, az e-mail címét és a telefonszámát.

A munkákat a kiss.emoke@mail.btm.hu címre várják, augusztus 15-ig. Eredményhirdetés: szeptember 17-én, a kiállítás finisszázsán.

Díjazás:

  • fődíj: korosztályi kategóriánként egy-egy tízalkalmas bérlet Kukorelly Endre író kreatív írás szemináriumán
  • korosztályi kategóriánként a három-három legjobb mű megjelentetése a konyves.blog.hu online irodalmi portálon
  • 10 ajándékkönyv a Móra Kiadó felajánlásából
  • a 9-13 éves korosztálynál az első három helyezett részére 4-4 db belépőt ajánl fel a Hatszín Teátrum Janikovszky Éva: Az úgy volt... című előadására
  • belépőjegyek a Budapesti Történeti Múzeum tagintézményeibe (Vármúzeum, Aquincumi Múzeum, Kiscelli Múzeum, Budapest Galéria)


Részletes pályázatkiírás ezen a honlapon olvasható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.