Miért engedtétek kamerák elé őket?

/ 2017.12.05., kedd 19:20 /

Ijesztő beszédképpel ült kamera elé hétfő este Marsi Anikó a Tények című hírműsorban. Az összesen 53 perces adás (ld. fent!) alatt egyik megszólalása sem volt rendben; ép ember nem így artikulál, nem ilyen ritmusban beszél. Az Index kiemelte a tinédzserek által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hír felkonfját, de megnéztem az egész híradót, és végig rendkívül kínos. Ziccerhelyzetben van, aki azzal jön, hogy Marsi bizony gránitrészeg volt – főleg azután, hogy láttuk Demcsák Zsuzsát megbukni a hírhedt Szanyi-interjú után vagy, hogy Bencze Pétert az m1 leszedte a képernyőről egy időre a Bajai Halfőző Fesztiválon nyújtott teljesítménye miatt.

A TV2 sajtóosztálya azt mondja, Marsi Anikó „influenzás megbetegedés tüneteit produkálva, lázasan ült be műsort vezetni” a Tények stúdiójába, jelenleg pedig gyógyszeres kezelés alatt áll.

Rendben. Játsszuk el egy pillanatra, hogy még soha az életben nem láttunk lázas-influenzás megbetegedést, ezért elhisszük, amit a sajtóosztály állít. Akkor sincs magyarázat arra, hogy a szerkesztő, társ-műsorvezető vagy bármilyen kolléga, aki hétfő este, nem sokkal az adás előtt látta-hallotta beszélni az influenzától artikulálni képtelen Marsi Anikót, mégis miért engedte őt a kamerák elé ebben az állapotban.

Ugyanez vonatkozik Demcsák Zsuzsa esetére. Az ominózus interjút összesen majdnem egymilliószor (!) nézték meg Youtube-on szeptember óta, a kommenteket a magas vállalhatatlansági faktor miatt letiltották. Gondolom, úgy kellett ez a hírnév a csatornának és Demcsáknak, mint üveges tótnak a hanyatt esés.

Őszintén mondom, hogy a bulvár része nem érdekel; nem érdekel, ki és miért kerül ilyen helyzetbe élő adásban. Nem fogom találgatni, hogyan kell dekódolni a „kóros fáradtságot” (Demcsák) vagy az „influenzát” (Marsi). Van elég baj enélkül is az egymillió alkoholista országában. A képlet egyszerű: így nem engedünk a képernyőre senkit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.

Hogy lesz CSOK-ból nyaraló?

Némi kompromisszum vállalásával üdülőnek is kiváló ingatlanok vásárolhatók vagy építhetők a családi otthonteremtési kedvezmény millióból. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.