Miért engedtétek kamerák elé őket?

/ 2017.12.05., kedd 19:20 /

Ijesztő beszédképpel ült kamera elé hétfő este Marsi Anikó a Tények című hírműsorban. Az összesen 53 perces adás (ld. fent!) alatt egyik megszólalása sem volt rendben; ép ember nem így artikulál, nem ilyen ritmusban beszél. Az Index kiemelte a tinédzserek által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hír felkonfját, de megnéztem az egész híradót, és végig rendkívül kínos. Ziccerhelyzetben van, aki azzal jön, hogy Marsi bizony gránitrészeg volt – főleg azután, hogy láttuk Demcsák Zsuzsát megbukni a hírhedt Szanyi-interjú után vagy, hogy Bencze Pétert az m1 leszedte a képernyőről egy időre a Bajai Halfőző Fesztiválon nyújtott teljesítménye miatt.

A TV2 sajtóosztálya azt mondja, Marsi Anikó „influenzás megbetegedés tüneteit produkálva, lázasan ült be műsort vezetni” a Tények stúdiójába, jelenleg pedig gyógyszeres kezelés alatt áll.

Rendben. Játsszuk el egy pillanatra, hogy még soha az életben nem láttunk lázas-influenzás megbetegedést, ezért elhisszük, amit a sajtóosztály állít. Akkor sincs magyarázat arra, hogy a szerkesztő, társ-műsorvezető vagy bármilyen kolléga, aki hétfő este, nem sokkal az adás előtt látta-hallotta beszélni az influenzától artikulálni képtelen Marsi Anikót, mégis miért engedte őt a kamerák elé ebben az állapotban.

Ugyanez vonatkozik Demcsák Zsuzsa esetére. Az ominózus interjút összesen majdnem egymilliószor (!) nézték meg Youtube-on szeptember óta, a kommenteket a magas vállalhatatlansági faktor miatt letiltották. Gondolom, úgy kellett ez a hírnév a csatornának és Demcsáknak, mint üveges tótnak a hanyatt esés.

Őszintén mondom, hogy a bulvár része nem érdekel; nem érdekel, ki és miért kerül ilyen helyzetbe élő adásban. Nem fogom találgatni, hogyan kell dekódolni a „kóros fáradtságot” (Demcsák) vagy az „influenzát” (Marsi). Van elég baj enélkül is az egymillió alkoholista országában. A képlet egyszerű: így nem engedünk a képernyőre senkit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.