heti-valasz.hu/kultura/a-kommunistak-miatt-lett-biokemikus-az-mri-vizsgalat-magyar-atyja-127551

http://heti-valasz.hu/kultura/a-kommunistak-miatt-lett-biokemikus-az-mri-vizsgalat-magyar-atyja-127551

Miért engedtétek kamerák elé őket?

/ 2017.12.05., kedd 19:20 /

Ijesztő beszédképpel ült kamera elé hétfő este Marsi Anikó a Tények című hírműsorban. Az összesen 53 perces adás (ld. fent!) alatt egyik megszólalása sem volt rendben; ép ember nem így artikulál, nem ilyen ritmusban beszél. Az Index kiemelte a tinédzserek által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hír felkonfját, de megnéztem az egész híradót, és végig rendkívül kínos. Ziccerhelyzetben van, aki azzal jön, hogy Marsi bizony gránitrészeg volt – főleg azután, hogy láttuk Demcsák Zsuzsát megbukni a hírhedt Szanyi-interjú után vagy, hogy Bencze Pétert az m1 leszedte a képernyőről egy időre a Bajai Halfőző Fesztiválon nyújtott teljesítménye miatt.

A TV2 sajtóosztálya azt mondja, Marsi Anikó „influenzás megbetegedés tüneteit produkálva, lázasan ült be műsort vezetni” a Tények stúdiójába, jelenleg pedig gyógyszeres kezelés alatt áll.

Rendben. Játsszuk el egy pillanatra, hogy még soha az életben nem láttunk lázas-influenzás megbetegedést, ezért elhisszük, amit a sajtóosztály állít. Akkor sincs magyarázat arra, hogy a szerkesztő, társ-műsorvezető vagy bármilyen kolléga, aki hétfő este, nem sokkal az adás előtt látta-hallotta beszélni az influenzától artikulálni képtelen Marsi Anikót, mégis miért engedte őt a kamerák elé ebben az állapotban.

Ugyanez vonatkozik Demcsák Zsuzsa esetére. Az ominózus interjút összesen majdnem egymilliószor (!) nézték meg Youtube-on szeptember óta, a kommenteket a magas vállalhatatlansági faktor miatt letiltották. Gondolom, úgy kellett ez a hírnév a csatornának és Demcsáknak, mint üveges tótnak a hanyatt esés.

Őszintén mondom, hogy a bulvár része nem érdekel; nem érdekel, ki és miért kerül ilyen helyzetbe élő adásban. Nem fogom találgatni, hogyan kell dekódolni a „kóros fáradtságot” (Demcsák) vagy az „influenzát” (Marsi). Van elég baj enélkül is az egymillió alkoholista országában. A képlet egyszerű: így nem engedünk a képernyőre senkit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.