Miért engedtétek kamerák elé őket?

/ 2017.12.05., kedd 19:20 /

Ijesztő beszédképpel ült kamera elé hétfő este Marsi Anikó a Tények című hírműsorban. Az összesen 53 perces adás (ld. fent!) alatt egyik megszólalása sem volt rendben; ép ember nem így artikulál, nem ilyen ritmusban beszél. Az Index kiemelte a tinédzserek által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hír felkonfját, de megnéztem az egész híradót, és végig rendkívül kínos. Ziccerhelyzetben van, aki azzal jön, hogy Marsi bizony gránitrészeg volt – főleg azután, hogy láttuk Demcsák Zsuzsát megbukni a hírhedt Szanyi-interjú után vagy, hogy Bencze Pétert az m1 leszedte a képernyőről egy időre a Bajai Halfőző Fesztiválon nyújtott teljesítménye miatt.

A TV2 sajtóosztálya azt mondja, Marsi Anikó „influenzás megbetegedés tüneteit produkálva, lázasan ült be műsort vezetni” a Tények stúdiójába, jelenleg pedig gyógyszeres kezelés alatt áll.

Rendben. Játsszuk el egy pillanatra, hogy még soha az életben nem láttunk lázas-influenzás megbetegedést, ezért elhisszük, amit a sajtóosztály állít. Akkor sincs magyarázat arra, hogy a szerkesztő, társ-műsorvezető vagy bármilyen kolléga, aki hétfő este, nem sokkal az adás előtt látta-hallotta beszélni az influenzától artikulálni képtelen Marsi Anikót, mégis miért engedte őt a kamerák elé ebben az állapotban.

Ugyanez vonatkozik Demcsák Zsuzsa esetére. Az ominózus interjút összesen majdnem egymilliószor (!) nézték meg Youtube-on szeptember óta, a kommenteket a magas vállalhatatlansági faktor miatt letiltották. Gondolom, úgy kellett ez a hírnév a csatornának és Demcsáknak, mint üveges tótnak a hanyatt esés.

Őszintén mondom, hogy a bulvár része nem érdekel; nem érdekel, ki és miért kerül ilyen helyzetbe élő adásban. Nem fogom találgatni, hogyan kell dekódolni a „kóros fáradtságot” (Demcsák) vagy az „influenzát” (Marsi). Van elég baj enélkül is az egymillió alkoholista országában. A képlet egyszerű: így nem engedünk a képernyőre senkit.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.