heti-valasz.hu/kultura/miert-nincsenek-igazi-vigjatekok-csak-ezek-az-alamerikai-lottyok-118712

http://heti-valasz.hu/kultura/miert-nincsenek-igazi-vigjatekok-csak-ezek-az-alamerikai-lottyok-118712

Most már tényleg gőzerővel épül a Liget-projekt

/ 2018.07.08., vasárnap 13:19 /
Most már tényleg gőzerővel épül a Liget-projekt

Megnéztük, mi lett az eredménye a hét évig tartó, kacskaringós tervezési szakasznak, és az eredeti elképzelésekhez képest miben ugyanaz és miben teljesen más, ami a Városligetben történik. Részletes háttér a digitális Heti Válasz friss számában. 

 

Az elmúlt évtizedekben talán egyetlen budapesti városfejlesztés sem ment végig olyan hosszadalmas, állandó áttervezéssel és újragondolással járó előkészítési fázison, mint a Liget-projekt. Egyes időszakokban már-már úgy tűnt, a Városligetben csak légvár épül, Baán László, a beruházás miniszteri biztosa rendületlenül kitartott amellett, hogy idővel minden lényeges elem meg fog épülni – és most már látszik, hogy neki lesz igaza.

A Városligetben látványosan zajlik az építkezés, a felvonulási tér majdnem teljes területe le van zárva és a hatalmas munkagödörré változott, de a park belsejében is mindenfelé fekete palánkok emelkednek. A Liget-projekt az elmúlt években Próteusz módjára változtatta az alakját – de volt-e a változtatásoknak egyértelmű iránya, és megőrzött-e a sokféle alakváltás mögött valamiféle mélyebb belső konzisztenciát?

A Liget-projektet ez különbözteti meg leginkább más fővárosi presztízsberuházásoktól: a megvalósuló terv ténylegesen kompromisszum eredménye. Nem azonos teljesen eredeti önmagával, de az ellenzők sem értek el teljes sikert. Ha egymás mellé tesszük a múzeumi negyed programjának 2014-es helyszínrajzát és a most épülő projekt makettfotóját, megállapítható, hogy az eredetileg zöldfelületet érintő építési helyek az újratervezés során mind megszűntek.

Teljes cikkünk a friss Heti Válaszban olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.