Ki írja ezeket a zseniális dalszövegeket? Ja, hogy ez népdal!

Indul a Válasz.hu új sorozata, a FOLK

/ 2016.04.25., hétfő 15:32 /
Ki írja ezeket a zseniális dalszövegeket? Ja, hogy ez népdal!

Blues-szóló kobozon, kalotaszegi legényesre; zene gitárra és dobfelszerelésre, moldvai dialektusban; autentikus népdalok reggae-alapra – a Válasz.hu most induló videóriport-sorozata hagyománytisztelő, de a hagyományos kereteket bátran át is lépő fiatal zenészformációkat mutat be. FOLK, 1. rész.

Népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, a komolyzenei hatások miatt pedig besorolhatatlan – találó leírás a Góbé zenekar munkásságáról az egyik Youtube-videójuk alatt. A 2007 óta működő hattagú budapesti banda a Kárpát-medencei népzenei hagyományt variálja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Rendszeres fellépők a Szimpla Kertben, ahol zenéjüknek – mint beszélgetésünkből kiderült – már német „vevőköre” is akadt, akik némi fordítás után lelkesen érdeklődtek a szerintük zseniális szövegíró után. „Mondtuk, hogy nincs szerző, ez népdal. Nem hitték el” – meséli Csasznyi Imre énekes- basszprímtamburás.

Ötrészes zenés sorozatunk első epizódja a fenti Youtube-ablakban megnézhető.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.