valasz.hu/kultura/lackfi-janos-gyonyoru-verset-irt-a-hajlektalan-jezus-szobranak-budapesti-szentelesere-123415

http://valasz.hu/kultura/lackfi-janos-gyonyoru-verset-irt-a-hajlektalan-jezus-szobranak-budapesti-szentelesere-123415

Nagy Ervin: „Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, tornából felmentett”

/ 2018.06.10., vasárnap 08:00 /
Nagy Ervin: „Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, tornából felmentett”

„Mindig kívül voltam kicsit a szakmán, mert kicsit hisztis vagyok, vagy túl szókimondó” – mondja Nagy Ervin. A színész érez hasonlóságot Odüsszeusszal, az állandó színpadi deheroizálást manírnak tartja, figyeli az oktatásban zajló folyamatokat, nem fél rosszban lenni Andy Vajnával, és egyszer leülne beszélgetni Vidnyánszky Attilával. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Nem bírom azt a manírt, hogy a hős legyen púpos, kehes, tornából felmentett. Ebből a fajta rendezői gondolkodásból – a Don Juant nehogy már a Nagy Ervin játssza – épp elég jutott nekem. Nem hiszek abban, hogy a főszereplő nehogy úgy nézzen ki, ahogy a szerző leírta. Abban viszont hiszek, hogy ott van egy csávó, akiből kinézed az erőt, hősnek látod, beleszeretsz, aztán kiábrándulsz belőle” – mondja lapunknak Nagy Ervin, aki a Katona József Színház Ithaka című előadásában Odüsszeuszként lép színre. A színész beszél arról, hogy hasonlít-e a leleményes görögre, hogy Odüsszeusz pozitív figura-e, és hogy miért kell megmutatni a hős gyarlóságát is.

Az interjúban szó esik arról is, miért lehetett sikeres A Tanár című tévésorozat, amelyben főszerepet játszott, és miért tartja botránynak, ami ma az oktatásban és a pedagógusszakmával történik. Kiderül, miért íratta át a kislányát másik iskolába, illetve, hogy dolgozna-e újra Vidnyánszky Attilával.

 

A Nagy Ervinnel készült interjú a június 7-én utcára kerülő Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.