Teltház Ákos koncertjén a 20 éves VOLT-on

/ 2012.06.30., szombat 15:31 /

Ugyan Magyarországon az angolszász nyelvterülettől eltérően már 18 éves kortól számít a nagykorúság, az idén 20 éves VOLT fesztivál ennek ellenére megérdemli a titulust. A rendezvény biztonsága és szervezettsége az utóbbi időben sokat fejlődött és tényleg dicséretet érdemel.

A Volt Fesztivál, a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál házirendje rögzíti, hogy a rendezvények területére üvegtárgyat, ütő-, vágóeszközt, esernyőt, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bevinni TILOS!  Emellett a  hatályos jogszabályok szerint nem lehet a fesztivál területén senkinél ún. közbiztonságra különösen veszélyes tárgy (8 cm-nél nagyobb vágóélű kés, rugóskés, gázspray, ólmosbot stb.), mert ez szabálysértésnek minősül.

A legfontosabb pedig, hogy alkoholos italt semmilyen mennyiségben, alkoholmentes italt legfeljebb másfél litert másfélliteres műanyagpalackban, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiséget el nem érő mennyiségben lehet behozni a Rendezvény területére! Persze ez nem idei újdonság, de a rendszert valljuk be, eddig mindig ki lehetett játszani.

A 20. Volt Fesztivál bejáratánál azonban már érzékelhető a változás, az elmúlt évek tapasztalatából kialakult rutin. Az eddig többektől hallott megoldások (ásványvizes üvegben vodka, gin behozatala, vagy már a gyümölcslébe, teába bekeverve az alkohol) nem járnak sikerrel. A biztonsági őrök mindenkinek, még a VIP karszalagosoknak is belenéznek a táskájába. Az üvegeket kibontatják, és beleszagolnak, és akinél alkoholt találnak, könyörtelenül elveszik. Ennek ellenére, ez nem jelenti azt, hogy nem lennének segítőkészek, vagy kedvesek a biztonságiak, ami szintén öröm a VOLT-ra látogatóknak.

A négy napos soproni fesztivál kétségtelenül egyik legtöbbet reklámozott koncertje Ákosé volt. A friss Kossuth-díjas Kovács Ákos idén csak három koncertet ad, ezek mindegyikét a Sziget Fesztivál szervezésében, a VOLT, a Balaton Sound és a Sziget Fesztiválon. A június 29-én tartott első koncert teljes teltház mellett zajlott. A tömeg zsúfolásig megtöltötte a nagyszínpad előtti teret egészen a hátsó részen található sátrak bejáratáig. A Soproni és VIP sátrakban is minden álló és ülő hely foglalt volt.
Sokak szerint Ákos teltházas koncertje az egy nappal korábbi Faith No More vagy az egy évvel korábbi Thirty Seconds to Mars tömegét is felülmúlta.

 A Volt fesztivál utolsó napjára a 38 fokos hőség ellenére is a tegnapihoz hasonló, vagy még nagyobb tömeg várható, hiszen a zárónap programja ígérkezik a legerősebbnek. Június 30-án fellép többek között a: Csík zenekar, a Kiscsillag, a Tankcsapda, a Quimby vagy Iggy and The Stooges.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.