Ne csak nyomd, gondolkozz!

/ 2014.06.04., szerda 14:59 /

A világhírű magyar divatfotós és fotográfus, Martin Munkácsi híres mondása (Think while you shoot!/Gondolkozz, miközben fotózol!) jutott eszembe, amikor az imént végignéztem a Műemlékeink friss szemmel című fotópályázat nyertes munkáit.

Kossuth tér - a Nemzet Főtere kategória 3. helyezett képe, az alkotó Bárdos Tamás

Kossuth tér - a Nemzet Főtere kategória 3. helyezett képe, az alkotó Bárdos Tamás

Ma már Dunát lehetne rekeszteni a hetente megjelenő, céges-promós, ezért aztán nem túl vonzó fotópályázatokkal. Ezeket ilyen-olyan márkák kreatívipari szakemberei, marketingesei írják ki, és plusz pont jár érte, ha valaki szelfit küld – a képen persze szerepelnie kell az isteni „terméknek” is, nyilvánvalóan előnyös megvilágításban. A cél, hogy az amatőr fotográfusok a néhány tízezer forintos nyeremény reményében sorozatlövőként nyomkodják a Galakszi és az Ájfon arra hivatott gombjait.

Üdítő kivétel volt hát a héten zárult, a Magyar Építőművészek Szövetsége és Fürjes Balázs kormánybiztos által kitalált és menedzselt építészeti-műemléki fotópályázat. A nyertes munkákat neves zsűri, köztük a nemzetközi szinten jegyzett magyar épületfotós, Bujnovszky Tamás, illetve a Kossuth tér átépítését egyedi nézőpontokból mindvégig művészi igényességgel dokumentáló Wachsler Tamás válogatta ki.

Aki a következő két hétben nem jut el az ingyenes(!) kiállításra a Magyar Építőművészek Szövetsége székházába (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.), az a www.frissszemmel.hu oldalon böngészheti végig a győztes képeket.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.