Ne felejtsük: vasárnap gyereknap!

/ 2018.05.25., péntek 19:00 /

Három színvonalas, ingyenes programot javasolunk.

Ismét valódi csodaországgá alakul május utolsó vasárnapján a Müpa. Az ingyenes Cifra Palota XXL – Gyermeknapot május 27-én a PASO koncertje nyitja, koncertek és meseelőadások lesznek három színpadon. Bent, az épületben és kint, szabadtéren is rengeteg kreatív és ismeretterjesztő foglalkozás várja azokat a gyermekeket és felnőtteket, akik tartalmas kikapcsolódásra vágynak. Szép idő esetén a piknikkosarat sem érdemes otthon felejteni, aki pedig hajóval érkezik, annak már a Müpába vezető út is kalandos lehet. A hétvégi menetrendet itt lehet megnézni. További információk a Müpa programjáról itt és itt.

A Hatszín Teátrum cseles, mert ők május 26-án, szombaton várják programokkal a kicsiket, de így ez legalább nem ütközik a vasárnapi programokkal. Az ingyenes gyereknap során lesz számtalan előadás, fellép többek között Gryllus Vilmos. Az előcsarnokban cicabábot lehet készíteni, de lesz lufihajtogató bohóc, csillámtetoválás és arcfestés is. A BOOKR Kids jóvoltából mesetableteket is kipróbálhatnak a gyerekek, sőt bio termékeket is lehet kóstolni. További információk itt.

Vitéz László menyecskét keres -Barna Zsombor vásári bábjátéka a Hatszín Teátrumban

A Vasúttörténeti Parkba mindig érdemes kilátogatni, május utolsó hétvégéjén azonban mindkét nap várják a gyerekeket, 14 év alatt ingyen. Szombaton és vasárnap is lesz Közlekedési nap, emellett pedig számos előadás, vasárnap 11 órától például Szalóki Ági énekel. Ugrálóvár, trambulin, labdafürdő, elektromos kishajók vezetésére, kézihajtányozás, lóvasút és sínautó – kell ennél több gyereknapra? További információ a programokról itt.

Igaz, nem ingyenesen, de az egy hete nyílt Holnemvolt Várat és Hetedhét Palotát is érdemes felkeresni az állatkertben – garantáltan izgalmas családi program. Bővebb információt itt lehet erről olvasni. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elbűvölő Sanghaj Budapesten

A kínai csomózással és a bársonyhímzéssel is megismerkedhetnek az Elbűvölő Sanghaj programsorozat látogatói egy hétig. Fotó, festmény, design.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.

Itt a könyvhét mérlege: idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor

Több mint egy évtizedig az ünnepi könyvhét megnyitója után fél órával megjelent a Vörösmarty téren Esterházy Péter; tíz perc múlva már jöttek és nem akartak elfogyni a dedikálásra váró olvasók. Helyben vagyunk – bólogatott a közönség, ki örömmel, ki fanyalogva. Idén egy bájos fiatal írónő asztala előtt kígyózott hatalmas sor. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Azt ígérik, jobb lesz a MÁV, mint az osztrák vasút

Az osztrák vasút Budapestre közlekedő vonatánál magasabb színvonalat ígér jövőre a MÁV a felújított vasútvonalakon, saját gyártású kocsijai fedélzetén. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

„Putyin úgy fogja felhasználni a focivébét, ahogy Hitler tette az 1936-os olimpiával”

Kelet-ukrajnai háború, túlárazások, bosszúszomjas angol ultrák – néhány a 21. foci-vb-re vetülő árnyék közül. A nemzetközi politika nagyágyúi végül, a Krím annektálása ide vagy oda, nem maradnak távol a június 14-től kezdődő világbajnokságtól. Részletes háttér a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.

Prőhle Gergely: Lovas István halálára

„A kemény fiúk szemében nyilván a végső lúzerség, hogy most mégis leírom: megrendít Lovas halála.” Prőhle Gergely írása a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban olvasható.

Jó-e, hogy a fociválogatottak tele vannak bevándorlókkal?

A nyugat-európai válogatottakban a lakosság átlagánál jóval több bevándorlógyökerű játékost láthatunk a most kezdődő focivébén. Ami általános megítélés szerint az integráció nagy sikere. A legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszból kiderül, valóban sikerről van-e szó?

„Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi”

A Budapesti Wagner-napok kultuszhellyé avatta a Müpát, és sokak szerint Budapest ma már a Wagner-szentélyt, Bayreuthot is megelőzi. Idén a szerző legnehezebben megrendezhető operája, a Trisztán és Izolda a fesztivál új produkciója. Részletek a legfrissebb – jelenleg csak digitális formában elérhető – Heti Válaszban.