Nemrég még a liberálisok kedvence volt a Fidesz kultúrharcosa

/ 2018.07.21., szombat 11:00 /
Nemrég még a liberálisok kedvence volt a Fidesz kultúrharcosa

A jobbos intézményvezetőket liberális ármánykodás támogatásával vádló Magyar Idők saját rovatvezetőjét is tollhegyre tűzhetné: Orbán János Dénes ugyanazt tette, amiért most Prőhle Gergelyt ütik-vágják. Bónusz: a pribéksorozatot jegyző Szakács Árpád a liberális Demszky-érában dolgozott a Budapest Portálnak. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Azt hiszik, egyszerű a képlet a legújabb kultúrharcban, amelyet a Magyar Idők robbantott ki? Korántsem. Az elnyomó liberális múltat végképp eltörölni szándékozó harcosok vezéralakját, Orbán János Dénest például nyugodtan tollhegyre tűzhetné Szakács Árpád, aki immár tízrészes sorozatban lő jobbos intézményvezetőkre a kormánylapban. Azért, mert pénzhez, fellépési lehetőséghez juttatnak liberális ármánykodókat.

Nos, a Magyar Idők mai kulturális rovatvezetője, Orbán János Dénes épp ezt tette az általa vezetett Bulgakov Irodalmi Kávézóban, Kolozsváron. Épp azok vendégeskedtek OJD-nél, akiktől Szakács Árpád azért vonná meg a forrásokat, mert nem hajbókolnak a létező orbánizmusnak: Karafiáth Orsolya, Grecsó Krisztián, Kukorelly Endre vagy éppen Nyáry Krisztián. A vendégeskedés gyakran nem is csak valami távolságtartó irodalmi meghívást jelentett: többnapos látogatásokat, közös lakásban, rengeteg nem kifejezetten irodalmi programmal.

Milyen liberális nagyágyúk kedvence volt OJD, s hogyan egyengették az útját? Hogyan járta ki Orbán Viktornál, hogy íróakadémiát alapíthasson Budapesten? S hogyan lehetséges, hogy a végzettség híján is történésznek beállított, szintén Erdélyből elszármazott Szakács Árpád a liberális Demszky-érában volt a Budapest Portál munkatársa?

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új kultúrharc hátterével együtt ezt is megtalálja a legfrissebb Heti Válaszban. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.