valasz.hu/kultura/nezzenek-oda-hogy-megvaltozott-a-magyar-kultfilm-a-brazilok-sztarja-123992

http://valasz.hu/kultura/nezzenek-oda-hogy-megvaltozott-a-magyar-kultfilm-a-brazilok-sztarja-123992

No satisfaction

/ 2018.05.18., péntek 15:30 /

Megkezdte európai turnéjának 2018-as szakaszát a Rolling Stones tegnap este Dublinban. A koncertkritikának mára nem nagyon maradt létjogosultsága: bárki megnézheti Youtube-on a nagyobb együttesek koncertjeit. A Stones produkciója is fent volt ma reggelre: telefonos minőségben, de hallgathatóan. Következtetések levonására mindenképpen alkalmasak a felvételek.

A következtetés pedig az, hogy ami egykor, a hetvenes évek elején tényleg „a világ legnagyobb rock and roll zenekara (world's greatest rock and roll band) volt, az mára world's greatest rock and roll branddé vált. Pedig Keith Richards tegnap nagyrészt lefogta, amit minimálisan megkövetelnek a számok, Ron Wood kifejezetten jól játszott magához képest, Jagger is hozta az elvárhatót, ám egy rockbanda sem tud jó lenni, ha a dobos nem jó. Márpedig Charlie Watts, a legöregebb mind közül, nem bírja az iramot. Amúgy is lassabban kezdik a dalokat, mint ami azoknak jól áll, de szám közben még tovább ereszkedik a tempó, amint az a csatolt Satisfaction-felvételen is hallható. Ez már nem csupán lötyög. Ez már szétfolyt. Ahogy a turné tavalyi állomásainak nagy részén is ez volt a helyzet. Charlie nélkül viszont nem lenne Stones a Stones. 

Ha ennek a körnek vége, bizony tényleg ideje lesz élvezni a nyugdíjas éveket. Hetvenöt fölött nincs abban semmi ciki.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.