Ókovács Szilveszter: „Minden most szakadt ránk”

/ 2015.03.26., csütörtök 19:40 /
Ókovács Szilveszter: „Minden most szakadt ránk”

Ha nem nyújtjuk ki a kezünket, nem lesz mit elfogadnia a másik oldalnak: tudom, a politika sokkal bonyolultabb dolog egy színházi felkérésnél, de nálunk ez a hozzáállás már hozott gyümölcsöket – mondja Ókovács Szilveszter. Az Operaház főigazgatója mennyiségről, minőségről, dresszkódról, a Ringről és 35 éves pótolnivalókról is beszélt. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Idén 25 premiert tartanak, jövőre 33-at céloztak be, miközben elindult a minden operaház életében emblematikusnak számító monumentális Wagner-műnek, A Nibelung gyűrűjének bemutatója, nyáron pedig elkezdődik – egyelőre a saját keretükből – az Andrássy úti palota felújítása is – derül ki többek között az Ókovács Szilveszterrel készített interjúból.

Ezek mellett a főigazgatót faggattuk a konkurenciáról, arról, hogy mely rendezésekére büszke, és ki volt az a nagynevű művész, akivel „valamelyest befürödtek”, hogy miért döntöttek a Hungária körútnál lévő északi járműjavító felújítása mellett, és hogy folytatná-e a dalszínház vezetését 2018 után is. Bónuszként pedig az is kiderül, hogy milyen veszélyekkel jár a 31 éves NDK színpadgépezet, és mi köze lehet egy 8-as számú Lazio meznek Richard Strauss Arabellájához?

 

A teljes interjú a március 26-i Heti Válaszban olvasható, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.