Október végén megszűnik a budai Várnegyed egyetlen könyvesboltja

/ 2017.09.20., szerda 20:00 /
Október végén megszűnik a budai Várnegyed egyetlen könyvesboltja

Percenként cseng az üzletben a telefon, jönnek a régen látott ismerősök is. Ugye, nem igaz? Ugye, lesz Litea? Bakó Annamária rossz hírrel szolgál… Háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

„Már legalább két éve tudni lehetett, hogy a várbeli felújítási és átalakítási munkák miatt nekünk is mennünk kell, de a mostani szűkszavú levél mégis szíven ütött” – mondja Bakó Annamária. Az elmúlt huszonöt év alatt a Hess András téri üvegpagoda messze több lett, mint egy könyvesbolt: a Litea bensőséges kulturális találkozóhellyé lépett elő.

Mi lesz ezután? Bakó Annamária, a kerület díszpolgára elhagyni kényszerül a Budai Várat? „Valóban nagyon elkeseredtem” – mondja, és hozzáteszi: az a baj, hogy nincs elegendő információ, senki sem érti, miért kell a sok-sok milliárdért helyreállított Magyarság Házát és tömbjét Nemzetgazdasági Minisztériummá alakítani. Hogy az átépítésnél útban van a Litea meg a Fortuna-udvar butiksora és két vendéglője is, az természetes.” Talán másutt, ha kisebb helyen is, újra kinyithat a Litea.

 

 

 

 

Részletek a szeptember 21-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Az élelmiszer a legjobb ajándék

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR gyűjtése keretében tartósélelmiszereket lehet adományozni a nélkülözőknek karácsonyra.

Így nyomul a kínai „puha erő” Magyarországon

Peking nem csak üzleti beruházásokkal hagyna nyomot a világban: a politikai törekvések útját kulturális köntösben is egyengetik. A keleti nyitás Magyarországon is fogékony e törekvésre – lássuk, mekkora a siker. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.