Orbánék Washingtonban építenek világszintű Terror Házát

/ 2014.06.03., kedd 16:59 /

Most olvasom a friss hírt, amely szerint „Magyarország azt szeretné, hogy Washingtonban jöjjön létre a kommunizmus áldozatainak múzeuma”, a kezdeményezést pedig hivatalosan június 11-én, a washingtoni Kongresszus könyvtárában a magyar és az osztrák nagykövetség közös rendezvényén jelentik be.

És már meg is rohantak az emlékek. Tavaly ősszel éppen Washingtonban jártam és a tervezett program mellett, szinte véletlenül vetődtem el Alexandriába. A helyi Tea Party rendezvénye volt ott, arról, milyen is a kommunizmus. Már ott elhangzott, hogy Magyarország egymillió dollárral támogatta egy, a kommunizmus áldozatairól megemlékező múzeum felépítését, s ment is a buzdítás, hogy adakozzanak a jelenlévők. Hogy mennyi gyűlt össze, nem tudom, egy szál budapesti magyarként viszont jól kihúzhattam magam. Elég neves előadók is voltak, Lee Edwards történészprofesszor például, a Heritage Foundation-től, de Ileana Johnson Romániáról, apja sorsáról olyan előadást tartott, amely közben Szapáry György magyar nagykövet távozott is.

Akkor nem tudtam tőle megkérdezni, azért-e, mert az a szenvedélyes komcsizás még itthon is keménynek számítana. A konklúzió ráadásul az volt, hogy az amerikai Demokrata Párt is kommunista. Ilyet nyilván nem hallgathat végig egy nagykövet.  Szerintem ezért távozott sietve.

Lényeg, hogy magyar szervezőmunka van már elég a kezdeményezés mögött, a kinézett telek pedig, ha emlékezetem nem csal, kifejezetten a központban van, nem messze a washingtoni holokauszt-múzeumtól. Jó lenne, ha elkészülne, én erre legalábbis nem sajnálom az egymillió dollárt.

Addig is itt egy honlap. Már ez is elég jó.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.