Örömzene húrszakadásig, vérbeli magyar hangszeren

/ 2016.04.27., szerda 13:08 /
Örömzene húrszakadásig, vérbeli magyar hangszeren

Tömény balkáni és Kárpát-medencei örömzene, sok cimbalommal és még több zenei poénnal – FOLK című sorozatunk következő részében a Cimbalibandet mutatjuk be.

A balkáni népek zenéje és a magyar népzene alapjain alkot rendkívül izgalmas muzsikát a Cimbali hat tagja. „Nem vagyunk népzenészek, még akkor sem, ha sok kívülállónak úgy tűnik. Vannak népzenészek, akik azt mondják, hogy szentségtörés a Django Reinhardt-szvinget beletenni a kalotaszegi legényesbe. De azt vesszük észre, hogy egyre több ember kedveli azt a zenét, amit mi játszunk, és ha ezáltal százból kettő elkezd autentikus zenét is hallgatni, vagy ha csak annyit nyerünk, hogy egyre többen hallgatnak élőzenét, akkor már nyert ügyünk van” – mondja Unger Balázs cimbalmos-zenekarvezető.

A legjobb magyar nufolk zenekarokat bemutat sorozatunk Cimbalibanddel készült epizódja a fenti Youtube-ablakban megnézhető.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.