valasz.hu/kultura/japan-szakemberek-almodtak-interaktiv-elmenykozpontot-magyarorszagra-128360

http://valasz.hu/kultura/japan-szakemberek-almodtak-interaktiv-elmenykozpontot-magyarorszagra-128360

Össznemzeti, összművészeti: Kikötött a Rivers of Europe hajója

/ 2014.08.27., szerda 11:25 / Hírforrás: Válasz.hu

Augusztus 27-én különleges hajó kötött ki Magyarországon. A Fekete-erdőből induló jármű a „Rivers of Europe”-é (RIVE), mely kultúrákon átívelő összművészeti kezdeményezés.

A RIVE fő célja, hogy kulturális párbeszédet kezdeményezzen Európa legkülönfélébb településeinek lakói között, hogy megoszthassák és kicserélhessék tapasztalataikat, tanulhassanak egymás múltjából és közösen építhessek egy új európai jövőt. 

Európa kulturális sokszínűségét kihasználva az össznemzetit az összművészetivel párosítja: különböző művészeti ágakat és azok képviseletére különböző nemzetiségű művészeket von be projektjébe, akik 2014. augusztus végétől szeptember közepéig a folyók összekötő funkcióját kihasználva végighajóznak a Duna teljes hosszán.

A munkafolyamat célja, hogy megszólaltassa a helyi közösségeket, feltárja azok kultúráját, a folyók felvetette kérdésekre válaszokat találjon bennük, melyet az erre a célra épített hajón egy előadás keretében, mintegy közös produktumként tár a közönsége elé.

A Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig tartó utazás során a hajó 35 nap alatt 1884 km-t tesz meg, fedélzetén 25 művésszel, akik 8 különböző országból érkeznek és 9 különböző ország 33 városában több mint 40 előadást tartanak.

A hajó augusztus 27-én érkezett Magyarországra, ahol Budapestet megelőzően kiköt Győrben, Komáromban, Esztergomban és Visegrádon. Budapesten szeptember 2-án és 3-án tartózkodik még.

A programok:

DESIGN FOGLALKOZÁS

Vezető: Tóth Bálint (H)

Ezen program keretében közönségünk egy design workshopon vesz részt, ahol az alapvető művészi és „asztalos” készségeiket teheti próbára. 5 perc alatt mindenki összeállíthat egy praktikus tárgyat, amit aztán ülőalkalmatosságként használhat az előadások alatt, vagy akár a mindennapokban.

Mottó: „Tervezd meg saját, személyre szabott székedet”

TÁNC FOGLALKOZÁS

Vezető: Rebekka Esther (D), Elena Martino (IT)

Mozgás-koordinációs táncfoglalkozás, amely azok számára lehet érdekes, akik szeretnének elmélyülni saját testük megismerésében egy alapfokú kortárstánc sorozat segítségével. Ezen foglakozáshoz egy rögtönzött flashmob is kapcsolódik (a beatbox-szal együtt), mely szerves részeként használja föl a városi környezet nyújtotta előnyöket.

BEATBOX FOGLALKOZÁS

Vezető: Patryk TikTak (PL)

Improvizációs foglakozás, mely szorosan a városias környezethez kapcsolódik. A beatbox úttörő művésze, TikTak a környezetre reagálva vonja be a nézőközönséget a száj-zenélésbe. A workshop alatt megtanulhatják az alap beatbox hangokat és légzési technikákat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.