Pályaív, koncertek

/ 2001.04.20., péntek 07:40 /

Bogányi Gergely 1973-ban született. Négyesztendősen kezdett zongorázni a váci Bartók Béla Zeneiskolában. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előkészítő éveiben Máthé Klára és Esztó Zsuzsanna tanította. Diplomát a helsinki Sibelius Akadémián szerzett 1999-ben. Közben ösztöndíjasként évekig tanult az Amerikai Egyesült Államokban Sebők György professzornál, itthon Baranyay Lászlótól vett órákat. 1996-ban megnyerte a budapesti nemzetközi Liszt Ferenc zongoraversenyt. Szülővárosában, Vácott díszpolgárrá avatták. Két éve testvérével, Bogányi Tibor cselló- és Kelemen Barnabás hegedűművésszel első lett a finnországi Kuhmóban tartott trióversenyen. Tavaly Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.
A Chopin-sorozat hátralévő tavaszi hangversenyei (műsor: 2 noktürn - op. 27/1-2. -, 2 keringő - op. 70/1., op. 42. -, 2 polonéz - Asz-dúr, gisz-moll -, 4 mazurka - op. 67. -, 4 mazurka - op. 68. -, f-moll fantázia, Berceuse, b-moll szonáta, cisz-moll noktürn): április 21. 19.00 Vác, Zeneiskola; április 23. 19.30 Budapest, Zeneakadémia

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.