Parti-Túra Fesztivál - Szolnoki Szimfonikus Nyár 2018

/ 2018.07.31., kedd 16:34 /
Parti-Túra Fesztivál - Szolnoki Szimfonikus Nyár 2018

A szolnoki szimfonikusok ismét egy grandiózus programmal intenek búcsút a nyárnak. A már hagyománnyá vált Parti-Túra Fesztivál ez évben is – remélhetőleg – sokakat vonz a Tisza-parti városba. Minden esély megvan erre, hiszen a fesztivállátogatók az idén is rendkívül színes palettáról válogathatnak az operett műfajától, a Neoton Famíliával való közös koncerttől kezdve a Ludas Matyi gyermekelőadásáig. A programsorozat augusztus 4-én indul Szolnokon.

A fesztivál augusztus 4-én indul a szolnoki Hild téren a Szimfonikus Parádé című hangversennyel, mely egy barátság-gála is lesz egyben, ugyanis a japán Yuza és Szolnok testvérvárosi kapcsolata az idén 35 éves, így az évforduló tiszteletére is szerveződik ez a koncert a fesztivál első programjaként. A japánból érkező művészvendégek a koncerten együtt muzsikálnak a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral és énekelnek a Szolnoki MÁV–KODÁLY Vegyes Karral. Ez alkalommal egy igazi multikulturális hangversenynek lehet részese a publikum, hiszen a műsoron egy japán és egy magyar zenemű mellett orosz komponisták művei szerepelnek. Az est karmestere Izaki Maszahiro. Kísérőprogramként JAPÁN ZENÉSZ SZEMMEL címmel egy ad hoc fotókiállítást is láthat a közönség a zenekar japán turnéinak fotóanyagából.

Augusztus 12-én a Neoton Famíliával játszik együtt a szimfonikus zenekar, mely formáció napjainkban egyre népszerűbb. A karmesteri pálcát ez alkalommal Veér Bertalan, a szimfonikus zenekar hegedűse veszi a kezébe. A koncert helyszíne a Tiszai hajósok tere, ahol a koncert előtt egy úszógumi performansz várja a vidám kalandra vágyó gyerekeket. A fesztivál történetében főprogramként első alkalommal kerül sor gyermekműsorra, ugyanis augusztus 18-án Ludas Matyi várja a legifjabb korosztályt a Tiszai hajósok terére, ahol kísérőprogramként mesekönyv-bemutatón és hangszersimogatón is részt vehetnek az érdeklődő gyermekek.

A fesztivál repertoárjából ez évben sem maradhat ki az operett. Augusztus 29-én a Széchenyi városrészben Cser Ádám vezényletével, 31-én pedig Szandaszőlősön Toshifumi Kanai japán karmester vezényletével Operettgála várja az érdeklődőket, mely alkalommal a legnépszerűbb operettek dalaiból hallhat válogatást a nagyérdemű.

A programokra a belépés díjtalan!

www.partiturafesztival.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.