Politika és színház - Ascher, Oberfrank, Schilling és Vidnyánszky vitáznak

/ 2014.05.20., kedd 17:36 /

KP4 - a politikai színházról: Ascher Tamás, Oberfrank Pál, Schilling Árpád, és Vidnyánszky Attila vitatkozik a Katona József Színházban május 26-án este nyolc órakor.

A budapesti Katona József Színház 2014 elején KP - Kultúrpolitika Veiszer Alindával címmel indított vitasorozatot, melynek célja a szervezőők elmondása szerint: hogy megosztó és Magyarország szellemi jövőjét befolyásoló témákról társadalmi diskurzust generáljon.

A sorozat következő, május 26-i részében a politikai színház tematikáját, jelentését, szerepét, hatásait járják körül a részvevők:

- Ascher Tamás, a Katona József Színház főrendezője
- Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója
- Schilling Árpád rendező, a Krétakör alapítója
- Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója

A vita kiegészítéseként rövid videóüzeneteket is bejátszanak. A témáról ezúttal Csákányi Eszter színművész, Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze, Polgár Csaba rendező, az Örkény Színház színésze, valamint Stumpf András, a Heti Válasz újságírója mondja el gondolatait. A beszélgetést Veiszer Alinda vezeti.

Helyszín: Katona József Színház - K:antin
Időpont: május 26.,  este 8 óra


Jegyek a Katona József Színház weboldalán és Közönségszolgálati Irodában vásárolhatók.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.