valasz.hu/kultura/jon-a-vadbarokk-125800

http://valasz.hu/kultura/jon-a-vadbarokk-125800

Politika és színház - Ascher, Oberfrank, Schilling és Vidnyánszky vitáznak

/ 2014.05.20., kedd 17:36 /

KP4 - a politikai színházról: Ascher Tamás, Oberfrank Pál, Schilling Árpád, és Vidnyánszky Attila vitatkozik a Katona József Színházban május 26-án este nyolc órakor.

A budapesti Katona József Színház 2014 elején KP - Kultúrpolitika Veiszer Alindával címmel indított vitasorozatot, melynek célja a szervezőők elmondása szerint: hogy megosztó és Magyarország szellemi jövőjét befolyásoló témákról társadalmi diskurzust generáljon.

A sorozat következő, május 26-i részében a politikai színház tematikáját, jelentését, szerepét, hatásait járják körül a részvevők:

- Ascher Tamás, a Katona József Színház főrendezője
- Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója
- Schilling Árpád rendező, a Krétakör alapítója
- Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója

A vita kiegészítéseként rövid videóüzeneteket is bejátszanak. A témáról ezúttal Csákányi Eszter színművész, Szarvas József, a Nemzeti Színház színésze, Polgár Csaba rendező, az Örkény Színház színésze, valamint Stumpf András, a Heti Válasz újságírója mondja el gondolatait. A beszélgetést Veiszer Alinda vezeti.

Helyszín: Katona József Színház - K:antin
Időpont: május 26.,  este 8 óra


Jegyek a Katona József Színház weboldalán és Közönségszolgálati Irodában vásárolhatók.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.

Hun–magyar rejtély: új nyilatkozatok árnyalják a „szenzációt”

A szegedi genetikusok nagy vihart kavaró szeptember végi bejelentése után először véleményezi átfogóan a hun–magyar rokonság kérdését történész, paleoantropológus és néprajztudós. A csütörtöki Heti Válasz összeállításából kiderül: a kulturális közelségnek több bizonyítéka is van, a csodafegyvernek tűnő genetika viszont épp a lényeget illetően néma.

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Lehet, hogy Orbán nem diktátor” – mondja az MSZP elnöke

Ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tud Molnár Gyula. A szocialisták elnöke eddig másodhegedűs volt, Botka László visszalépése után viszont ő viszi majd a prímet a pártban. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.