Ponyvatáskák molinóból

/ 2011.12.07., szerda 09:26 /

Különleges, egyedi táskákat kínál a kreatív újrahasznosítás jegyében a Medence Csoport új boltja.

A Medence Csoport boltja: ponyvatáskák molinóból

Az évek óta a kreatív újrahasznosítás, az upcycling szellemében dolgozó Medence Csoport – eddigi galériája és műhelye mellett – december 6-án új boltot nyitott a IX. kerületi Pipa utca 4. szám alatt. Az üzlet egyben műhely is, amely az alkotás lehetőségét nyújtja mindenki számára, akinek csak kedve támad hozzá. Maga a bolt is folyamatosan alakul, a későbbiekben sokféle munkát terveznek itt bemutatni. Az induló kínálatban elsősorban táskák és más RE+KLÁM tárgyak szerepelnek: bortartók, pénztárcák és kültéri bútorok is, mind újrahasznosított reklámmolinóból. Más alkotók munkáit is árusítják: aktuális vendégtervezőjük Rutkai Bori és a Zsiemankaje alkotóműhely.

A boltban kapható és a műhelyben elkészíthető táskák mindegyike újrahasznosított reklám molinóból készül. A házfalakon látható utcai reklámok leszedés után feldolgozhatatlan, veszélyes hulladékként halmozódnak. Ennek az anyagnak adnak – vegytisztítás után – új használati értéket a belőlük készített táskák, bútorok és egyéb tárgyak révén a csoport tervezői, alkotói. A ponyvatáska tehát több szempontból is tudatos választás: környezetkímélő, mivel újrahasznosít, és hazai tervezők, hazai alkotók munkája.


A boltban működő táskaműhely különlegesen rugalmas, vásárlóbarát szolgáltatás, egyedi karácsonyi ajándékok beszerzésére is alkalmas helyszín. Itt az alkotó vásárló maga állítja össze a kiszabott anyagokból és a sokféle kellékből, kiegészítőből a – színben, mintában, de akár funkcióban is – személyre szabott táskát, amit helyben el is készítenek a számára. A workshopok alkalmával pedig a rendelkezésre álló ponyvából a résztvevők maguk vágják ki a nekik tetsző táskát, melynek összeállítását profi varrók végzik. A legközelebbi workshopok időpontja: december 10. szombat 10-16 óráig, illetve december 17. szombat 10-16 óráig. Helyszín: IX. Pipa utca 4. (A Vámház téri csarnok oldalában).

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.