Ponyvatáskák molinóból

/ 2011.12.07., szerda 09:26 /

Különleges, egyedi táskákat kínál a kreatív újrahasznosítás jegyében a Medence Csoport új boltja.

A Medence Csoport boltja: ponyvatáskák molinóból

Az évek óta a kreatív újrahasznosítás, az upcycling szellemében dolgozó Medence Csoport – eddigi galériája és műhelye mellett – december 6-án új boltot nyitott a IX. kerületi Pipa utca 4. szám alatt. Az üzlet egyben műhely is, amely az alkotás lehetőségét nyújtja mindenki számára, akinek csak kedve támad hozzá. Maga a bolt is folyamatosan alakul, a későbbiekben sokféle munkát terveznek itt bemutatni. Az induló kínálatban elsősorban táskák és más RE+KLÁM tárgyak szerepelnek: bortartók, pénztárcák és kültéri bútorok is, mind újrahasznosított reklámmolinóból. Más alkotók munkáit is árusítják: aktuális vendégtervezőjük Rutkai Bori és a Zsiemankaje alkotóműhely.

A boltban kapható és a műhelyben elkészíthető táskák mindegyike újrahasznosított reklám molinóból készül. A házfalakon látható utcai reklámok leszedés után feldolgozhatatlan, veszélyes hulladékként halmozódnak. Ennek az anyagnak adnak – vegytisztítás után – új használati értéket a belőlük készített táskák, bútorok és egyéb tárgyak révén a csoport tervezői, alkotói. A ponyvatáska tehát több szempontból is tudatos választás: környezetkímélő, mivel újrahasznosít, és hazai tervezők, hazai alkotók munkája.


A boltban működő táskaműhely különlegesen rugalmas, vásárlóbarát szolgáltatás, egyedi karácsonyi ajándékok beszerzésére is alkalmas helyszín. Itt az alkotó vásárló maga állítja össze a kiszabott anyagokból és a sokféle kellékből, kiegészítőből a – színben, mintában, de akár funkcióban is – személyre szabott táskát, amit helyben el is készítenek a számára. A workshopok alkalmával pedig a rendelkezésre álló ponyvából a résztvevők maguk vágják ki a nekik tetsző táskát, melynek összeállítását profi varrók végzik. A legközelebbi workshopok időpontja: december 10. szombat 10-16 óráig, illetve december 17. szombat 10-16 óráig. Helyszín: IX. Pipa utca 4. (A Vámház téri csarnok oldalában).

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

100 milliárd: Vajnáék ennyit nyernek, mi minimum ennyit bukunk

Újabb ítélet mutatja, hogy védhetetlen a kaszinóbiznisz szabályozása, amin Andy Vajna és néhány más vállalkozó tíz év alatt százmilliárdot kaszálhat, az adófizetők pedig még ennél is többet veszíthetnek. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért van ennyi arab orvos Magyarországon?

Öt év alatt megkétszereződött a nálunk praktizáló külföldi orvosok száma. Kivételes karriereket futnak be arab gyógyítók – de hogyan lett „kiadó” osztályvezetői állások egész sora, holott az orvosok tíz éve még tolakodtak értük? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revánsot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt. Válaszok a csütörtöki Heti Válaszban.