Ponyvatáskák molinóból

/ 2011.12.07., szerda 09:26 /

Különleges, egyedi táskákat kínál a kreatív újrahasznosítás jegyében a Medence Csoport új boltja.

A Medence Csoport boltja: ponyvatáskák molinóból

Az évek óta a kreatív újrahasznosítás, az upcycling szellemében dolgozó Medence Csoport – eddigi galériája és műhelye mellett – december 6-án új boltot nyitott a IX. kerületi Pipa utca 4. szám alatt. Az üzlet egyben műhely is, amely az alkotás lehetőségét nyújtja mindenki számára, akinek csak kedve támad hozzá. Maga a bolt is folyamatosan alakul, a későbbiekben sokféle munkát terveznek itt bemutatni. Az induló kínálatban elsősorban táskák és más RE+KLÁM tárgyak szerepelnek: bortartók, pénztárcák és kültéri bútorok is, mind újrahasznosított reklámmolinóból. Más alkotók munkáit is árusítják: aktuális vendégtervezőjük Rutkai Bori és a Zsiemankaje alkotóműhely.

A boltban kapható és a műhelyben elkészíthető táskák mindegyike újrahasznosított reklám molinóból készül. A házfalakon látható utcai reklámok leszedés után feldolgozhatatlan, veszélyes hulladékként halmozódnak. Ennek az anyagnak adnak – vegytisztítás után – új használati értéket a belőlük készített táskák, bútorok és egyéb tárgyak révén a csoport tervezői, alkotói. A ponyvatáska tehát több szempontból is tudatos választás: környezetkímélő, mivel újrahasznosít, és hazai tervezők, hazai alkotók munkája.


A boltban működő táskaműhely különlegesen rugalmas, vásárlóbarát szolgáltatás, egyedi karácsonyi ajándékok beszerzésére is alkalmas helyszín. Itt az alkotó vásárló maga állítja össze a kiszabott anyagokból és a sokféle kellékből, kiegészítőből a – színben, mintában, de akár funkcióban is – személyre szabott táskát, amit helyben el is készítenek a számára. A workshopok alkalmával pedig a rendelkezésre álló ponyvából a résztvevők maguk vágják ki a nekik tetsző táskát, melynek összeállítását profi varrók végzik. A legközelebbi workshopok időpontja: december 10. szombat 10-16 óráig, illetve december 17. szombat 10-16 óráig. Helyszín: IX. Pipa utca 4. (A Vámház téri csarnok oldalában).

Rosta

Borbás Barna

Találkozunk 2016-ban!

Irodaszerekkel a gyermekek felzárkózásáért

A 100%-ban magyar tulajdonú I-COM Irodaellátás Kft. jótékonysági csomagjában szereplő Kapaszkodó Irodaszerek megvásárlásával szeptember közepétől úgy lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezetet, hogy közben a termékek ára nem változott.

Őszi zenei programcsemegék Pécsett – Középpontban a karmester

Újra a zenéé a főszerep Pécsen a Zeneszüret Fesztiválon! A bor és kultúra fellegvárában október 5. és 10. között 22 helyszínen 35 program zajlik majd, a koncertek mellett flashmobok, kiállítások, filmklub, tematikus séták és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló zenekarok népesítik be a tereket, utcákat.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.