valasz.hu/kultura/altalanos-hogy-egyre-nehezebben-hiszunk-el-hostorteneteket-73454/?system=cachefrissit

http://valasz.hu/kultura/altalanos-hogy-egyre-nehezebben-hiszunk-el-hostorteneteket-73454/?system=cachefrissit

Presser Gábor: fogalmunk nincs, mihez kezdjünk az LGT-felvételekkel

/ 2016.10.25., kedd 08:15 /

Végre felkerült a netre az Inforádió múlt heti Presser-interjúja, amelyben éppúgy szóba került Bob Dylan Nobel-díja, mint a Kossuth-díjas zenész Rúzsa Magdival való kapcsolata, vagy Somló Tamás hiánya. Presser megerősítette, zenésztársuk halálával az LGT-nek egyszer s mindenkorra vége; Karácsony János, Solti János és ő nem fognak LGT-koncertet adni. A zenekar számos kiadatlan felvételének esetleges megjelentetéséről pedig így nyilatkozott:

„Hát azt, hogy meg kívánjuk-e jelentetni, azt nem tudom, de azt, hogy ezt az anyagot most újult erővel megpróbáljuk – hát hogy is mondjam, hogy kell ezt mondani – rendszerbe tenni… Ez kilencvenvalahány százalékig készen van, és, ugye, van egy olyan LGT-archívum, amelyikben minden benne van, az is, ami nem a mi tulajdonunk, hogy tudjuk, hogy mik vannak. És van egy olyan LGT-archívum, amiben csak az van benne, ami a zenekar tulajdona. Nincs semmiféle olyan elhatározott dolog, hogy mi mit szeretnénk ezzel tenni, és hát erről nekünk majd beszélnünk kellene, már hármunknak, hogy ezt körülbelül hogy gondoljuk... Nyilvánvalóan a Marosi Andrissal, a zenekar ügyvédjével – aki a Somló-örökösök képviselője is, nem mellesleg –, de igazándiból fogalmunk nincs, hogy mihez kezdjünk ezzel. Tehát ezt… majd nyilvánvalóan, előbb-utóbb kell valamiféle döntéseket hozni.”

Az idézett rész az interjú második részében hallható, de érdemes meghallgatni a teljes beszélgetést:

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.