Programajánló skandináv krimivel ködös, szutykos időre

/ 2017.10.21., szombat 10:00 /

Mit lehet ebben szomorkás időben csinálni? Irodalomról beszélgetni! Szombat-vasárnap még zajlik a Margó fesztivál a Teslában, ebből ajánlunk most három programot.

Mit lehet ebben szomorkás időben csinálni? Irodalomról beszélgetni! Szombat-vasárnap még zajlik a Margó fesztivál a Teslában, ebből ajánlunk most három programot.

Felsorolhatatlan mennyiségű program várja a zene- és irodalomkedvelőket még két napig a budapesti Kazinczy utcai Tesla teátrumban a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Ebből most csupán három szombati beszélgetést emelünk ki.

Mi is az a skandináv krimi? címmel kezdődik rendhagyó krimióra kezdőknek és haladóknak 17 órától Dobosi Beáta szerkesztő-műfordítóval és a Skandináv Ház képviselőjével. Jo Nesbø, Steig Larsson, Jussi Adler-Olsen világszerte népszerűvé tett egy műfajt – de mitől is olyan kedveltek ezek a könyvek? Miben különböznek más krimiktől, és különböznek-e egyáltalán? Kis elméleti és történeti ismertető a szakértőktől. A közönség megjelenés előtt olvashat bele Nesbø legújabb Harry Hole-krimijébe.

18 órától már Boldizsár Ildikó mesél legújabb könyvéről, amely Mesék a felnőtté válásról címmel jelent meg. A szerzővel Sárközy Bence, a Jelenkor Kiadó igazgatója beszélget. Boldizsár Ildikó legújabb meseterápiás kötetében tizenhat és harminckét év közötti olvasóknak ad útmutatást a kamasz- és felnőttkor határának átlépéséhez –- égetően aktuális gondolatok. 

19 órától pedig Szécsi Noémi Egyformák vagytok című új regénye kerül terítékre, és minden bizonnyal szóba kerülnek a mai magyar társadalom, értelmiségi és művészvilág kérdései is.

További információk itt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.