valasz.hu/kultura/zrinyi-es-a-zacskos-leves-parazs-vita-a-magyartanarok-kozott-a-kotelezokrol-127472

http://valasz.hu/kultura/zrinyi-es-a-zacskos-leves-parazs-vita-a-magyartanarok-kozott-a-kotelezokrol-127472

Programajánló skandináv krimivel ködös, szutykos időre

/ 2017.10.21., szombat 10:00 /

Mit lehet ebben szomorkás időben csinálni? Irodalomról beszélgetni! Szombat-vasárnap még zajlik a Margó fesztivál a Teslában, ebből ajánlunk most három programot.

Mit lehet ebben szomorkás időben csinálni? Irodalomról beszélgetni! Szombat-vasárnap még zajlik a Margó fesztivál a Teslában, ebből ajánlunk most három programot.

Felsorolhatatlan mennyiségű program várja a zene- és irodalomkedvelőket még két napig a budapesti Kazinczy utcai Tesla teátrumban a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Ebből most csupán három szombati beszélgetést emelünk ki.

Mi is az a skandináv krimi? címmel kezdődik rendhagyó krimióra kezdőknek és haladóknak 17 órától Dobosi Beáta szerkesztő-műfordítóval és a Skandináv Ház képviselőjével. Jo Nesbø, Steig Larsson, Jussi Adler-Olsen világszerte népszerűvé tett egy műfajt – de mitől is olyan kedveltek ezek a könyvek? Miben különböznek más krimiktől, és különböznek-e egyáltalán? Kis elméleti és történeti ismertető a szakértőktől. A közönség megjelenés előtt olvashat bele Nesbø legújabb Harry Hole-krimijébe.

18 órától már Boldizsár Ildikó mesél legújabb könyvéről, amely Mesék a felnőtté válásról címmel jelent meg. A szerzővel Sárközy Bence, a Jelenkor Kiadó igazgatója beszélget. Boldizsár Ildikó legújabb meseterápiás kötetében tizenhat és harminckét év közötti olvasóknak ad útmutatást a kamasz- és felnőttkor határának átlépéséhez –- égetően aktuális gondolatok. 

19 órától pedig Szécsi Noémi Egyformák vagytok című új regénye kerül terítékre, és minden bizonnyal szóba kerülnek a mai magyar társadalom, értelmiségi és művészvilág kérdései is.

További információk itt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ilyen jó a szlovák egészségügy? Tényleg ennyire lemaradtunk?

Szlovákiáé Európa 13. legjobb egészségügye, és egyben a legerősebb egész Kelet-Európában – állapította meg egy nemzetközi kutatóintézet, amely Magyarországot a 29. helyre rangsorolta. Tényleg ennyire lemaradtunk? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.