valasz.hu/kultura/szaloki-agi-bealltam-pekinasnak-128556

http://valasz.hu/kultura/szaloki-agi-bealltam-pekinasnak-128556

Programajánló skandináv krimivel ködös, szutykos időre

/ 2017.10.21., szombat 10:00 /

Mit lehet ebben szomorkás időben csinálni? Irodalomról beszélgetni! Szombat-vasárnap még zajlik a Margó fesztivál a Teslában, ebből ajánlunk most három programot.

Mit lehet ebben szomorkás időben csinálni? Irodalomról beszélgetni! Szombat-vasárnap még zajlik a Margó fesztivál a Teslában, ebből ajánlunk most három programot.

Felsorolhatatlan mennyiségű program várja a zene- és irodalomkedvelőket még két napig a budapesti Kazinczy utcai Tesla teátrumban a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Ebből most csupán három szombati beszélgetést emelünk ki.

Mi is az a skandináv krimi? címmel kezdődik rendhagyó krimióra kezdőknek és haladóknak 17 órától Dobosi Beáta szerkesztő-műfordítóval és a Skandináv Ház képviselőjével. Jo Nesbø, Steig Larsson, Jussi Adler-Olsen világszerte népszerűvé tett egy műfajt – de mitől is olyan kedveltek ezek a könyvek? Miben különböznek más krimiktől, és különböznek-e egyáltalán? Kis elméleti és történeti ismertető a szakértőktől. A közönség megjelenés előtt olvashat bele Nesbø legújabb Harry Hole-krimijébe.

18 órától már Boldizsár Ildikó mesél legújabb könyvéről, amely Mesék a felnőtté válásról címmel jelent meg. A szerzővel Sárközy Bence, a Jelenkor Kiadó igazgatója beszélget. Boldizsár Ildikó legújabb meseterápiás kötetében tizenhat és harminckét év közötti olvasóknak ad útmutatást a kamasz- és felnőttkor határának átlépéséhez –- égetően aktuális gondolatok. 

19 órától pedig Szécsi Noémi Egyformák vagytok című új regénye kerül terítékre, és minden bizonnyal szóba kerülnek a mai magyar társadalom, értelmiségi és művészvilág kérdései is.

További információk itt

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.